Jump to content

Driverpacks Deki Surucu Tarihleri Neden Eski?


WhiteNight

Recommended Posts

driverpacks.net adresinde kullandigim laptopu xp yapmakta problem yasadigim driverlarin bulundugu paketleri indirip bir xp hazirlamayi dusundum. Fakat (Detailed list of supported devices) linkine tikladigimda surucu tarihleri en yakini birkac yil onceyi gosteriyor. (Chipset driverlarina baktim simdilik.) Oldukca fazla arastirma yaptim bu konuda ve her turlu teknik sorun ve kaynak verilerini depoladim hard diskime. Tamda uygulama asamasina girisecekken boyle bir durumla karsilasmak, tam gaz giden super spor bir arabada aniden frene dibine kadar basip direksiyonu kirmis kadar dumur oldum desem yalan olmaz. :) Şutfen biri bu konuda yardimci olsun. :)

Link to comment
Share on other sites

demekki o driverlar güncellenmemiş bazı driverlar hiç güncellenme gereksinimi duymaz(işletim sistemine göre tabi)driverpacks te güncellendiği zaman hepsini birden günceller ve paket halinde sunar.Graphics bölümüne bakarsanız ati driverlarının falan en son sürümde olduğunu görürsünüz.Yani öyle bir şüpheniz olmasın.

Link to comment
Share on other sites

Tesekkur ederim. Peki ben birsey daha sorayim. Sorumda da soyledigim gibi driverpacks icindeki chipset driverlari oldukca eski. Ben kendi cihazimin chipset driverini nvidia sitesinden indirdim. Ama bana gelen exe dosyasi. "Exe icinden neleri nasil ayiklayip xp icine gomebilirim" gibi bir soruya verilebilecek en mantikli cevap ne olur bu durumda? Yani aslinda hal boyle olunca, tum driverlari uretici sitelerinden en guncel halleriyle indirip driverpacks ile hic ugrasmadan xp icine entegre edebilirmiyiz?

Link to comment
Share on other sites

Sanada tesekkur ederim morning. Belli bir suredir tnc ekibini takip ediyorum. Fakat pek paylasimci bir uye degilim. Forumlarda asil amac bilginin paylasilarak cogalmasidir malumumuz. Lakin bilgi hem cok faydali, hemde bazen cok tehlikeli olabiliyor. Ne tur bilgiyi, hangi zamanda, ne tur bir kisiye verdiginize veya ne tur birinden aldiginiza bagli olarak tehlike boyutlanabiliyor. Ornegin ben bu forumda yogun sekilde ele alinan katilimsiz kurulum teknikleriyle ilgili nisbeten bilgi sahibi olmakla beraber, tecrube sahibi degilim. Bu durumda herhangi bir baslikta herhangi biriyle yapacagim herhangi bir paylasim neticesinde bir soruyla bana geri donuldugunde deneyimsiz biri olarak basima gelmeyen bir mesele hakkinda ya atip tutacagim, ki tutturamayacagim. :( Yada cevapsiz birakacagim, ki ayip etmis olacagim. Yinede forumda bu kadar az yazima (ki zaten cogunlugu bu kendi basligim altinda oldu) ragmen destek vermeye calistiginiz icin tesekkur ederim.

Calismalarinizda basarilar diler, insallah sizleri biktirmamak kaydiyla sorularima vereceginiz destek ve yardimlardan oturu simdiden tesekkur ederim. :)

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım burada herkesin bişeyi bilmek ve onu paylaşmak diye bir zorunluluk yok tabi.Bişeyi emin değilsen yinede bir tahmin yürüterek sorusu olan arkadaşlara yardım ve yol göstermen gerekibilir.İllaki bişeye cvp vermen için bilgi gerekmez.Tahminde bazı durumlarda yeterli olucakdır.Senin bu çabanı kutlarım.İnş ilerde bilgi paylaşımınıda yapıcaksındır...

Saygılarımla Kolay Gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Sanada tesekkur ederim pcmemo. Insallah yakin zamanda forumun deneyimli uyeleri arasina katilip, simdiye kadar nasil pekcoklarinizdan yol gorduysem, aynen mukabil birilerine yol gosterir durumda olacagim. Henuz tamamiyle bilgi toplama ve index olusturma asamasinda oldugum icin herhangi bir tecrubem olusmadi. Bu geceden itibaren ilk entegre islemlerine basliyorum. :( Bu yapacagim calisma tamamiyle kendi bilgisayarima has olacagi icin yayinlasam da kimsenin pek isine yaramaz saniyorum. Sadece ayni model laptop sahibi birisi olursa isine yarayabilir. Oldukca yeni, acemi birinin yaptigi sistemde ne kadar stabil olur oda ayrica tartisilir. :D Lakin hayatta her daim vazgecilmezlerden biridir zaten demeke-yanilmalar... :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...