Jump to content

Çocukları Bu Yıl Ürgüp Ağırlayacak


mavikiz

Recommended Posts

Hollanda tarafından düzenlenen Dünya Çocuk Festivali'nin bu yıl Ürgüp'te gerçekleştirileceği bildirildi.

cocuk_b.jpg

Hollanda Türkiye Kültür ve Sanat Vakfı Müdürü Adnan Dalkıran, Hollanda tarafından her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Dünya Çocuk Festivali'nin bu yıl Ürgüp'te gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Festivalin Türkiye'de düzenlenmesini mutlulukla karşıladıkları ifade eden Dalkıran, şu bilgileri verdi:

"Hollanda her yıl farklı bir ülkeyi misafir ülke seçerek Dünya Çocuk Festivali'nin düzenlenmesini sağlıyor. 2006 yılında da Türkiye'yi seçtiklerini bize bildirdiler. Festivalin Türkiye'de nerede yapılabileceği araştırılırken Kapadokya bölgesi ve Ürgüp'ü önerdim. Ürgüp'ün bir dünya kenti olduğunu ve belediye başkanının bu tip projelere sıcak baktığını söyledim. Bu konudaki girişimler hakkında Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş'e bilgi verdim. Kendisi de bu konuya çok sıcak baktı. Sonuçta 18-21 Kasımda festivalin Ürgüp'te gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı."

Festivalde 4 gün boyunca çeşitli ülkelerden çocukların bir araya geleceğini kaydeden Dalkıran, "Festivale Fas, İspanya, Portekiz, İtalya, Meksika, Hollanda ve Türkiye'den yaklaşık 50 çocuk katılacak" dedi.

Belediye Başkanı: Barış Çocukların Sayesinde Yaşayacak

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş de, dünyada barışa en çok ihtiyaç duyulan bir zaman içerisinde bulunulduğunu belirterek, dünyanın barış içinde yaşayabilmesinin çocukların sayesinde olacağını vurguladı.

Dünya barışına katkı sağlanması için düzenlenen Dünya Çocuk Festivali'ne ev sahipliği yapmanın kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirten Ödemiş, bu tür etkinliklere her zaman destek olacaklarını bildirdi.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...