Jump to content

Acer 5106 Laptop- Format, Işletim Sistemi..?


deepfly

Recommended Posts

Elimizde bir adet Acer 5106 laptop var. Bunda işletim sistemi vista ve işilemci amd..

Biz ilk defa format atmaya çalışıyoruz.. Ancak nasıl yapılacağını bilmiyoruz. Daha önce hiç loptop larda recovery yapmadım. Üstelik recovery kısmıda yok!! Yada ben bulamadım. Mesela hp lerde görmüitüm; recovery diye bir sürücü vardı.. (yada başka bişey ise ben bulamadım..)Elimizde hiç cd de yok. (vermediler..)

1) recovery yaparak, vistaya format nasıl neresinden atarız?

2) Aslında bir işletim sistemi değiştirmek istiyoruz. xp ye geçmek istiyoruz.. Driver larının yedeğini nasıl alırız?,

3) İşletim sistemi değiştirmek istiyorsak, bunu normal formattan farklı olarak nasıl yaparız?

4) Elimizdeki vista orjinal.. xp ye geçersek lisansımızı kullanabilirmiyiz? Nasıl?

Teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

1] Recovey DVD niz yok ve HDD Recovery bölümü yoksa recovery yapamazsınız. Recovery DVD bulmalısınız. Recovery DVD aramaktasa Vista SP1 MSDN indirin (Forumda mevcut) indirdiğiniz .iso uzzantılı dosyayı boş bir DVD ye yazdırın laptop açılırken vista dvdsini dvd sürücünüze yerleştirin ve yükleyin.

NOT: Format atmadan önce tüm sürücülerinizi Driver genius la yada diğer driver back up programlarıyla yedekleyiniz.

2]Vista driverlarının yedeğini alsanız bile XP de bu driverlar bir işe yaramaz. Driverlar işletim sistemlerine özgü üretilirler.

3] Bu sorudan ne demek istediğiniğ anlamadım. Format haricinde başka bir partitiona yükleme yapabilirsin.

4]Vista lisansını XPde kullanamazsınız. Fakat vista lisansınıza da bir şey olmaz. Bu arada laptobun arkasındaki orjinal windows Vista etiketi silinmeden Product keyi bir yere not ediniz ya da üzerine seffaf koli bandıyla kaplayıp etiketin dışında kalanları neşter ya da toplu iğne ile keserek güzel bir şey yapını. Neşter konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Neffeno

Link to comment
Share on other sites

F11 e basınca recovery varsa yapabilirsin.. Driver yedeğinden ziyade xp ye geçerken kendi sitesinden xp için olan driver ve vista için olan driverleri indirip bi cd ye alın elinizde hazır bulunsun bide xp format cd elinizde bulunsun bu arada sata disk sorunu yaşayabilirsiniz yerinizde olsam nlite ile xp cdsine Iahci sata driverini gömer öle formata başlarım sonrada xp için driverleride kurar işi tamamlardım...

Link to comment
Share on other sites

Bilgi için sağol neffeno..

3. sorudan kastım şuydu: Şimdi bizim elimizde ki sistem vista.. Zatem amd olan işlemci fazla kasılıyor.. 700 800 mb ram yiyor nerdeyse.. Ve hantal.. Allahdan pc nin 2 gb ram i var. Biz bu nedenle işletim sistemini tamamen silip (ki artık garantiden vazgeçiyoruz, zaten 6 7 ay kalmış garanti süresinin bitmesine..) XP işletmi sistemi kurmak istiyoruz.. Bunu normal formatla yapamıyoruz sanırım değil mi? Bunu sormak istemiştim.. Duyduğuma göre böyle ssitem değiştirmek, oldukça çettefirtli bir işmiş..

Bu arada 1. soruya biraz daha açıklık geitrmek isterim. Eksik sorduğumdan, tam yanıt alamadım.. Aslında bizim asıl ilğilendiğimiz olay; 3. sorunun cevabı.. Ancak bu arada biz, recovery yaparak vistaya format atmayı da öğrenelim dedik. Ancak sizin dediğinize göre, driver larınnı olmaması ihtimali de var.. Tabiki bundan emin olmadan yapmayız..:S

1. Bir sitede karşılaştığım bilgi şuydu: (aslında açok açık değil di benim için..)

Elemanı birisi aynen şunu demiş

"Acer Empowering Technology bu program da restore sistem die bi menu var ordan format atabiliyorum. Acer Empowering Technology bu programın format attığım menüde burn disc die de bir baslık var ordada cerate factory default disc var. ordan format atabiliyorum " demiş.. Biz aynen onu buldukk.. Ama bizden pasword istiyor.. Elimizde ki tüm şifreleri girdik.. (pc nin altında, bir sürü şifre, serial vs var..) ama kabul etmedi.. Bu şifreyi nasıl buluruz..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar acerin servisleri 70$+kdv ye yapıyorlarmış şu şifre işine bir çözüm bulan varsa paylaşsında herkes rahat etsin. Destek sistesinde işe yara hiç bir şey yok dense yeri var. Sürücüleri dahi doğru düzgün çalışmıyor.

Link to comment
Share on other sites

acerin bu modelinde recovery bölümünü görmek ve çalıştırmak için bilgisayar açılırken alt+f10 yapman gerekiyor.

o zaman göreceksin arkadaşım ayrıca recovery kısmı format atınca çalışmaz durur yerinde ama çalışmaz onun için acronis ile yedek almanı öneririm formattan önce.ayrıca xp driverları farklı yani sürücü yedeği alıp xp ye yükleyemezsin sürücüleri bunun çözümü içinde acerpanam.com a git ve xp driverlarını indir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...