Jump to content

Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor


rusiyar

Recommended Posts

Anlayan arkadaşlar varsa yardımını rica ediyorum. Bilgisayarım epey zaman önce kendi kendine kapanmaya başlamıştı. Uzun süredir kullandığım sistemden (xp sp1) olabileceğini düşünerek sistemi değiştirdim (tnc xp). Gerçi sistem değildi heralde; durduk yere kilitleniyor. Fare veya klavyeyi asla kullanamıyorsunuz. Ya da kendi kendine yeniden başlamaya çalışıyor, başlayamıyor vs.

TNC XP'yi yükledikten sonra, bir kaç gün düzgün çalıştı fakat eski hastalığı yeniden nüksetti. Ya herrü ya merrü deyip, WD-40 (temizleyici-yağlayıcı) bezeri Penzoil sıktım bütün anakart üzerine... yanmadı! Tnc xp'de yeni program açılırken ekran kararıyordu, onun yerine xp sp3 yükledim. 2-3 ay çok düzgün çalıştı. Fakat yine başladı. Bilgisayar özellikleri de şu şekilde,

rssyal4.jpg

Bir parça ise problem bunu anlamanın yolu var mı?

Link to comment
Share on other sites

Aylardır beni uğraştıran bir sorun diğer çözümleri arkadaşlar zaten anlatır. Ben kendi çözümümü anlatayım belki yardımcı olur.

Benim sorunum da şöyle idi.

PC ye sadece xp sp2 yükleniyor, ilave programlar yükleyince (özellikle antivirüsler ve büyük boyutlu dpsyalarla çalışırken) aniden ekran kararıyor(blackscreen stop error)

Denemediğim donanım değişikliği, registry ayarları tweak programları kalmadı gibi.

Son teşhisi ram ya da powersuply bozukluğu olarak koydum. Ramleri test etmeye gerek duymadım, çünkü eski sağlam ramlerle de aynı şey oluyordu. Deli olmak üzereyken PC3200 DDR400 ramleri downgrade etmek aklıma geldi. Biostan FSB200 yerine 166 ayarladım ve herşey düzeldi. Gerçi P4 3000 işlemcim 2500 e indi ama olsun en azından artık stabil çalışıyor.

Bozuk donanımınız yoksa ve diğer çözümleri de denediyseniz bir de bunu deneyin derim

Saygılarımla.

Link to comment
Share on other sites

işletim sisteminizi kaldırır bi donanıma sahip pc'niz , @bankerin dediği gibi bi sorun yoksa yani aniden durma

yapmıyorsa yani mavi ekran vermiyorsa aygıt yöneticisinden usb 'leri tek tek kaldırın bilgisayarınızı yeniden açın , yazıcınızı devamlımı kullnıyorsunuz yada usb'lerde birden fazla aygıtmı bağlı tek tek deneyin hangisi sorun çıkartıyor

Link to comment
Share on other sites

POWER SUPPLY ın gücü yeterli gelmiyor olabilir. bahsettiğiniz kapanmalar başladığı günlerde, kasada ki ek güç çeken cihazları devredışı bırakın yani kasa fanı,floopy, dvd vs. elektrik soketlerini çıkarın ve sadece işlemci fanı , harddisk ve anakart elektrik bağlantıları kalsın bu durumda çalıştırın. Sorun ortadan kalktıysa FSP,SİLVERPOWER, vb. gibi güvenilir markaların 350 watt veya üzeri power supply ını alın. Frisby,quake,everest gibi 350 yada 400 watt powerlar ile uğraşmayın. Şayet ekran kartınızın ek güç girişi varsa ve power supply ınız iyi bir marka değilse zaten sorun direk olarak power dadır. alacağınız power üzerindeki etikette 12 V ta en az 16A çıkış verdiğini görmeniz gerekir. (Bu ASUS anakartların kitapçığında belirtilmiştir)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...