Jump to content

Taş Devri Mamutları Hayata Dönüyor


69sihirbaz69

Recommended Posts

76535.jpg

Taş devri mamutları hayata dönüyor

20 Kasım 2008 Perşembe 12:17

Donmuş tüy yumakları sayesinde yünlü mamutlar yeniden hatyata döndürülecek İNTERNETHABER

Sadece bir parça tüy yumağından mamutların DNA'sı çözülüyor ve mamutlar modern çağda yeniden hayat bulacak.

b.20081120123842..jpg

Sibirya'da buzulların biraz erimesi sonucu yapılan çalışmalarda, buzların altında donmuş olan 40 tane mamut cesedi ortaya çıkarılmıştı. Son olarak ise şimdi, mamut tüyleri olduğu kesinleşen tüy yumağı bulundu. Bu tüyler sayesinde yünlü mamutların DNA'sı üzerinde çalışmalar başladı.

Günümüz fillerinin atası olan mamutları hayata döndürmek için çalışmalar hız kazandı. Jurassic Park'ı aratmayan araştırma yöntemleri sonucu elde edilen bulgular, mamutların genetik yapısının çözülmek üzere olduğu yönünde. Genler üzerinde yapılan yoğun incelemeler tüylü mamutlar ile günümüz fillerinin genetik kodlarının %99.4 oranında aynı olduğunu gösterdi. Böylece mamut ve fil DNA'ları üzerinde yapılacak oynamalar sonucu mamutlara yeniden hayat verilebilecek.

c.20081120123906..jpg

Mamutların varolma süreçlerinde ilk evrenin 2 milyon yıl önce başlayıp bundan 45 bin yıl önce bittiğini; ikinci evrenin ise buz devriyle başlayıp bundan 10 bin yıl önce yok oldukları biliniyordu. İkinci evreden kalmış oldukları düşünülen Sibirya'da bulunan mamut cesetlerinin ve DNA'ları en az bozulmuş olan tüy yumaklarının binlerce yıl önce yok olmuş bu yaratıkları yeniden hayata döndüreceğine inanlıyor.

kaynak: www.internethaber.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...