Jump to content

Nod32 Hakkında Bilgi?


ysncn_

Recommended Posts

Server'a ve clientlere Nod32 Antivirüs kurmak istiyorum. Client'ların tüm yönetimini ve updatelerini server üzeriden takip etmek için servere ve clientlara hangi versiyonları kurmam gerekiyor? Clinetlar server'a bağlantı ayarları için ne yapmak gerekiyor? Konu ile ilgili döküman ve bilgiye ihtiyacım var. (Karışık bi anlatım oldu sanki :S )

Link to comment
Share on other sites

2 sürümü var zaten. Home yada Business. Business da Remote Administration desteği varmış...

Edit :

Kurumsal Çözümler

En gelişmiş profesyonel koruma.

Tam anlamıyla ölçeklendirilebilir ve kullanımı kolay.

Eğer binlerce işyeri ve uzak mesafeler arası sunucular söz konusuysa, güvenebileceğiniz sağlam ve üstün bir çözüme ihtiyacınız olacaktır. NOD32’nin hepsi bir arada sağladığı koruma, en ufak izlerin bile algılanması ve hızlı performansı, rekabetçi çözümlere karşı tercih edilen üstün özelliklerdir.

Remote Administrator (Uzaktan Yönetim) sayesinde tek bir konsoldan yüklenmesi, görüntülenmesi ve 10,000 bilgisayarın kontrol edilmesi oldukça kolaydır. Bu güçlü merkezi yönetim konsolu birkaç dakika içinde yüklenebilmektedir. 500 bilgisayardan oluşan tam bir bilgisayar ağı, sadece birkaç saat içinde kurulabilmektedir.

Kurumsal Çözüm

Kullanımı kolay katmanlı güvenlik- istemciden sunucuya mail ağ geçidi. Tehditlere karşı yüksek performansa sahip kontrollü koruma, varlığını bile hissetmeyeceksiniz…

Kurumlar için Eksiksiz Koruma

NOD32 Enterprise Edition (Kurumsal Çözüm) fikir olarak büyük ve orta ölçekli iş yerlerinin bilgisayar ağları için tasarlandı. Windows kullanan iş yeri ve dosya sunucuları ve bizim güçlü Remote Administrator Console için gerekli tanımlamaları içeren benzersiz bir pakettir. Çok sayıda dosya sunucusu veya işyeri içeren orta ve büyük ölçekli kurumlar için ideal bir seçimdir. Ancak 5 bilgisayar bile içerecek kadar küçük işyerleri için de yine oldukça uygundur.

Kolay Kurulum ve Fiyatlandırma

İşyeri veya sunucularınızda kullandığınız NOD32 Enterprise Edition (Kurumsal Çözüm) ürünlerinin lisans başına düşen fiyat bakımından oldukça olumludur. Basit olarak bilgisayar ağınızda kaç PC olduğunu ve bunların tiplerini belirlemeniz, sizin için uygun lisans şifresini yollamamız için yeterli olacaktır.

* Remote Administrator – Birkaç dakika içinde kurulabilen güçlü merkezi konsol sayesinde 1 saatten daha kısa bir sürede 500 düğüme(bilgisayara) yükleme yapılabilmektedir.

* NOD32 İşyerleri için & NOD32 Dosya Sunucuları için - En küçük ve gelişmiş yazılım koruma yöntemidir.

* NOD32 LAN Güncelleme Sunucusu’nun yayılması ve güncellenmesi şube ofislerde merkezileştirilerek bant genişliği korunur.

* NOD32 Mail Sunucuları için (ekstra) – Gelen ve giden mailler korunarak katmanlı güvenlik stratejinizi geliştirebilirsiniz.

Güçlü Merkezi Yönetim

NOD32 Remote Administrator kullanımı kolay ve tek parça bir paket halinde güçlü bir N- bağlı yönetim sağlar. Büyük ve dağıtık işyerlerinin bilgisayar ağlarında binlerce NOD32 sisteminin kolayca kurulumu, yönetimi ve devamlılığı sağlanır. Fakat küçük ve orta ölçekli ortamlar için daha etkindir.

Özellikler ve Faydaları

* NOD32 kullanan iş yeri ve sunucularda merkezi yönetim sağlanır, antivirüs koruma etkinliğiniz artarken, işyeri güvenlik maliyetiniz de azalmaktadır.

* İş yerinizin bilgisayar ağlarını otomatik olarak saat bazlı Tehdit Sezme güncellemesiyle güvenli kılar.

* Hızlı filtreleme, tehdidin yerinin belirlenmesi ve virüsün yoklanması gelişmiş görüntüleme ve raporlama araçları sayesinde sağlanmaktadır.

* NOD32 istemci antivirüs sisteminin uzaktan yüklenmesi, hızlı antivirüs koruma imkanı sağlar.

* Merkezi NOD32 antivirüs yönetim konsolu çok sayıda bölge ve kurumsal bilgisayar ağını yönetmenizi sağlar.

Raporlama

* Otomatik ve özel raporlama sayesinde NOD32 antivirüs sistem aktiviteleri hakkında genel bilgi verir ve bilgisayar ağınızdaki veri güvenliğini yüksek düzeyde sürdürür.

* Uzaktan gerçekleştirilen NOD32 istemci ayarlama özelliği yönetim ve bakım maliyetlerini düşürür.

* Bilgisayar ağınızdaki savunmasız bilgisayarları tespit ederek güvenlik açıklarını kapatır.

* RA sunucusu yüklemeyi yayarak ölçeklenebilirliği arttırır.

* Uzaktan yükleme yönetimi sayesinde çok sayıda online yada offline NOD32 istemci yüklemesi gerçekleştirilir

* Hareketli kullanıcı özelliklerini taşıyan bilgisayarlarda gezgin antivirüs koruması sağlanır.

* Virüs filitreleme geçmişi tutulur ve bu antivirüs koruma stratejinizi destekler.

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler Bultar. Ben de bu dökümanı buldum. Umarım Eset Remote Administrator Server da lisans problemi çıkmaz da sorunsuz kullanabilirim :rolleyes2:

ESET NOD32 Antivirus Business Edition Nasıl Kurulur? (Kurumsal)

Server’a kurulması gereken modüller sırasıyla şöyledir:

1. Eset Business Edition: Güncellemelerin internetten alınarak diğer bilgisayarlara yerel ağ üzerinden gönderilmesini sağlayan modüldür.

2. Eset Remote Administrator Server: Nod32 kurulan bilgisayarların, Nod32 ile ilgili tüm aktivitelerinin saklandığı modüldür. Arka planda era.exe isimli bir dosya çalıştırır.

3. Eset Remote Administrator Console: Remote Administrator Server’a bağlantı kurarak tüm aktivitelerin görüntülenmesini, uzaktan kurulum yapılabilmesini, uzaktan tarama başlatılabilmesini sağlayan modüldür.

ESET BUSINESS EDITION KURULUMU

1. Eset Business Edition’a, Nod32 Kurumsal Kurulum CD’sinin içinde bulunan ESET NOD32 Antivirus 3.0 32 Bit veya ESET NOD32 Antivirus 3.0 64 Bit klasöründen ulaşılabilir. Güncellemeler Mirror bölümü sayesinde kullanıcılara dağıtılır.

2. Mirror bölümünün aktif hale gelebilmesi için öncelikle, Nod32 Kurumsal Kurulum CD’sinin içindeki Lisans Dosyası klasöründe bulunan nod32.lic isimli dosyayı, Eset Nod32 Antivirüs ekranı açıkken klavyeden F5’e basılınca gelen ekranın sol tarafında bulunan Licenses seçeneğine tıklayarak eklemek gerekmektedir.

3. Lisans eklendikten sonra yine setup ekranında bulunan Update’e tıklanır. Advanced Update Setup bölümünde bulunan Setup butonuna tıklandıktan sonra gelen ekranda Mirror sekmesi artık gözükmektedir.

4. Create Update Mirror seçeneği işaretlendikten sonra diğer seçeneklerden aktif hale gelecektir. Provide update files via internal HTTP server seçeneği işaretli olarak gelir. Folder to store mirrored files bölümünde ise mirror klasörünün nerede olması isteniyorsa onunla ilgili path yazılır (c:\mirror gibi). Eğer değiştirilmek istenmiyorsa Nod32 default olarak bir klasör belirler.

5. Kullanıcıların update almak için kullandıkları port 2221’dir. Eğer değiştirilmek isteniyorsa Advanced Setup butonuna tıklanır ve gerekli değişiklik yapılır.

ESET REMOTE ADMINISTRATOR SERVER KURULUMU

1. ESET Remote Administrator Server kurulumu Nod32 Kurumsal Kurulum CD’sinin içindeki NOD32 ESET Remote Administrator 2.0 klasöründen başlatılır.

2. Kurulum sırasında Licence Key’in seçilmesi gereken bölümde yine Nod32 Kurumsal Kurulum CD’sinin içindeki Lisans Dosyası klasöründe bulunan nod32.lic isimli dosya seçilerek kuruluma devam edilir.

3. ESET Remote Administrator Server kurulumu sırasında gelen update ekranında Set update parameters later seçeneği işaretlenir ve kuruluma devam edilir.

4. ESET Remote Administrator Server kurulumu tamamlandığında Windows’un Services bölümünde Eset Remote Administrator Server adlı servisin çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Servis çalışıyorsa Eset Remote Administrator Console ‘un kurulumuna geçilebilir.

ESET REMOTE ADMINISTRATOR CONSOLE KURULUMU

Eset Remote Administrator Console Eset Remote Administrator Console klasörü altından kurulur. Kurulum eğer ESET Remote Administrator Server ile aynı yere yapılıyorsa herhangi bir ayar yapmadan kurulum tamamlanır. Eğer farklı bir bilgisayara yükleniyorsa kurulum sırasında ESET Remote Administrator Server’ın olduğu serverın ip’si veya ismi yazılır.

ESET REMOTE ADMINISTRATOR CONSOLE İLE UZAKTAN KURULUM YAPILMASI

1. Eset Remote Administrator Console ile uzaktan kurulum yapılabilmesi için Remote Install seçeneğine tıklanarak Packages butonuna tıklanır ve gelen ekranda kurulum paketi oluşturulur.

2. Kurulum paketi oluşturulması için öncelikle Add butonuna tıklanır ve gelen ekranda yine Nod32 Kurumsal Kurulum CD içinde ESET NOD32 Antivirus 3.0 32 Bit veya ESET NOD32 Antivirus 3.0 64 Bit klasöründen diğer bilgisayarlara yüklenecek olan Eset Business Edition seçilir ve Create butonuna tıklanır.

3. Bu işlem yapıldıktan sonra, bir önceki ekranda bulunan Select butonu ile daha önceden oluşturulmuş bir konfigürasyon dosyası varsa seçilebilir. Böylece konfigürasyon dosyası, oluşturulan pakete eklenmiş olur.

4. Eğer önceden oluşturulmuş bir konfigürasyon dosyası yoksa Edit butonuna tıkladıktan sonra gelen Eset Configuration Editor ekranında Update bölümüne sağ tıklanır ve Mark seçilir. Ardından Profile>Setup>Update Server bölümüne tıklanır ve sağ pencerede Value kısmına

Please register to see this content.
şeklinde yazılır. Sonrasında Console butonuna tıklanır değişiklikleri kaydetmek için gelen soruya Yes cevabı verilir.

5. Son olarak yine aynı penceredeki Save As butonuna tıklandığında gelen ekranda, pakete bir isim verildikten sonra işlem tamamlanmış olur.

6. Oluşturulan paketin diğer bilgisayarlara gönderilmesi işlemi Install bölümünden yapılır. Bu bölümde sol tarafta bilgisayarlar görülecektir.

7. Nod32 yüklenmek istenen bilgisayar sol taraftan sağ tarafa sürüklenerek bırakıldıktan sonra, yüklenmek istenen paket üst tarafta bulunan Packages bölümünden seçilir.

8. Ardından Install butonuna tıklanır. Sonrasında gelen ekranda username ve password girilmesi gerekmektedir. Bu bölümde girilecek username ve password’un yükleme yapılacak olan bilgisayarda program yükleme yetkisi olmalıdır.

9. Eğer bir Domain yapısı mevcutsa, girilecek olan username ve password Domain Admin yetkisine sahip olursa diğer bilgisayarlarda kurulum yapabilecektir.

10. Eğer bir Workgroup yapısı var ise o zaman diğer bilgisayarlarda öncelikle Basit Dosya Paylaşımın (Windows Explorer –> Araçlar –> Görünüm –> Basit Dosya Paylaşımı) kaldırılması gerekecektir. Bu durumda kullanılacak olan Kullanıcı adı ve Şifre ise yükleme yapılması istenen bilgisayarda tam yetkiye sahip olmalıdır.

11. Uzaktan kurulum sırasında oluşabilecek hataların sebeplerine Diagnostics butonuna tıklanarak ulaşılabilmektedir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...