Jump to content

Ntlite Dil Ekleme Sorunu...


deli_petro06
 Share

Recommended Posts

Merhaba aşağıdaki linkteki çalışmaya ntlite ile dil eklemeye çalışıyorum.

x86 -x64 Dil paketini aşağıdaki linkten indirdim

Sitelerinden tr dil paketi indirdim ancak tr pakette aşağıdaki hatayı veriyor. Güncelleme v.s entegre ediyorum ancak dil ekleme de hep aynı hatayı veriyor. 19h2 ve 20h1 dil paketlerinin ikisini de denedim hep aynı hatayı alıyorum. Nasıl çözebilirim?

1.thumb.jpg.6e5482775c70e4d1e85de9ee1da9f445.jpg

Link to comment
Share on other sites

Başkan, o dil paketi o sürüm için geçerli olmayabilir..  Misal, sendeki ntlite da "a,b,c,d" diye menüler var. Çeviride "b,c" varsa örtüşmediği için dil paketi işe yaramayacaktır...

Şahsi kanaatin ntlite sağlam, sorunsuz değil.. En son kendime 8.1 yapmıştım, kasım kasım kasılıyordu.. Hatta ntlite ın windows 10 son sürüm (1909) de sorun yaşadığı konuşuluyordu..

Masaüstü ekranında blur sorunu var deniyor...

Link to comment
Share on other sites

@amd_turkey Evet bir sorun var ancak çözemedim. Aslında windows 19h2 sürümü bende 19h2 sürümüne ait dil paketi indirdim kabul etmedi. Ardından 20h1 denedim onu da kabul etmedi. Beğendiğim bir isoydu ama dili kurulumdan önce eklemiş olmam gerek. Daha önce windows kurulumu yaptıktan sonra dil paketi yüklediğimde sürekli karakter hataları aldım. Tam olarak ntlite programını kullanamadığım için denemeler yapıyorum. Media Creation Tool ile win10 indirdim ve güncellemeleri yükledim. Kendime göre ayarlar yaptım. Sanal pc de hata almadım. Ntlite basit gibi geldi. Daha önce de Dism++ ile deneme yaptım ancak onda normal kullandığım windowsta sıkıntılar oluştu. Önce daha basit olan yazılımı kavrayıp sonrasında daha detay programlar denemeyi düşünüyorum. Genelde aynı amaçla kullanılan programlardan birisini öğrendiğimde diğerlerini daha kolay öğrenebiliyorum. 

Link to comment
Share on other sites

@hasan835 Genel olarak tnctr de editlenen windowsları kullanıyorum. O forumda da belli başlı kişilerin paylaşımlarını arada kullandığım oluyor. Önceleri therain vardı, şimdiler de bynicky n'in güzel çalışmaları var. Son günlerde her yer de gördüğümüz oprekin çalışmaları v.s kullanmıyorum. Oprekin' in çalışmalarınında aslında neden bu kadar popüler olduğunu da anlamıyorum. Ancak bynicky' nin bu çalışması hoşuma gitti. Normalde windows kurulumundan sonra dil paketi kurulabiliyor ama kurulumdan sonra dil paketi yüklediğimde genelde karakter sorunları yaşıyorum. Ya da Windowsun bazı kısımları ingilizce kalıyor bazı kısımları Türkçe oluyor. Melez bir dil paketi oluyor. Hem sistem düzenleme hakkında farklı bilgiler öğrenmek hemde beğendiğim bir sistemi düzenlemek için bakıyorum. Dediğin gibi dil konusunda bir gariplik var. Aslında ntlite de tr dil kur v.s gibi bir bölüm gördüm. Kur dediğimde de hata veriyor. 19h2 ve 20h1 dil paketlerini denedim, onlarda da hata veriyor...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@hasan835 Büyük çoğunlukla bizim üstatların çalışmalarını kullanıyorum. Teknik olarak çok bilgi sahibi olmasam da kullanıcı olarak çok başarılı buluyorum. Ancak forum eskisi kadar hareketli değil. Orada adamlar fabrika gibi üretiyor. Benimde format atma zamanı geldiğinde rutin bir alışkanlığım var. Pusuya yatıp, belli çalışmaları yada çalışma yapan arkadaşları takip ediyorum. Tam bana göre dediğim çalışmalar olduğunda da genel pc temizliği, fanları yıkayıp yağlıyorum ve güncel windows kurulumu yapıyorum. Ta Morning dönemleri de dahil bu şekilde oluyor. Bu çalışmaya takılmış olma sebebim de, bynicki ve the rain benim teamos sitesinde çalışmalarını en çok beğendiğim arkadaşlar olmaları. Bu çalışmayla uğraşma sebebim de, çok fazla güncelleme istemeyecek, bayağı stabil, görsel anlamda da üzmeyecek bir sistem yapmış. Win10' unda o cırtlak mavi ekranını artık görmek istemiyorum. Belli bir süredir de windows, linux, her ne kadar sürücü sorunu yaşasam da MacOs dönüşümlü olarak kullanıyorum. Linux' un stabilliği ve görselliğini görünce artık standart win10 ekranı ciddi şekilde sıktı. Güncel sistem arayışına girince de ister istemez teamos' a da göz atıyorum. Harici olarak kendimde Ntlite ve Dism++ ile windows düzenlemesi yapmak için kurcalamaya başlamıştım. Aksilik oldu ve pc de ciddi sıkıntılar var. Dün 3-4 kez açılıp 3-4 saniye sonra kapandı. Ardından o sorunu çözdüm, bu sefer de kapatmak istediğimde kasa açma kapama ışığı kapanıyor ama sistem hala çalışmaya devam ediyor. Yine de düzenleme yapmak istedim. Microsofttan indirdiğim isoyu kurcalarken kullanıcı ekleme kısmını kaldırmışım. Emeklerim boşa gitti. Kısaca güncel olarak son dönemler de beğendiğim bir çalışma ve sıfırdan benim benzer birşeyler yapma şansım çok düşük. Pc mefta olmaya hazırlanıyor gibi...

Oprekinin çalışmalarına tabiki saygım sonsuz. Ancak özellikle tnctr' de yakın dönemde fazlaca abartıldı. Sabah akşam oprekin paylaşımları yapılmaya başlandı. Üstüne bir de Türkiye' de çok fazla tıklanması olan sitelerde görüp paylaşmaya başladı. Oprekinin çalışmalarına saygım sonsuz ancak aşırı abartılıyor. Oprekin' in en üst seviye çalışması bile linkteki windowsa göre daha hantal ve görsel olarak benzer şeyleri veremiyor. Bu güne kadar yerli yabancı sitelerden indirdiğim windowslara bakarak Oprekin' in en üst seviye yaptığı çalışmalar standart seviye de oluyor. İnsanların sanki tüm Türkiye' de para verilerek paylaştırılıyormuş gibi patlama yapınca merak ettim. En az 2-3 çalışmasını indirdim. Başkalarının görüp benim göremediğim ne var diye çok merak ettim.

Şu sıralar windows editleme konusuna ilgim çoğaldı. Başlangıç olarakta Bynicky'nin çalışmalarını inceliyorum. Yukarı da eklediğim çalışmasına da kurulum aşamasında Tr yapıp, yine kurulum aşamasında güncelleyip kurduktan sonra da bizzat deneyerek incelemeyi düşünüyorum. Yani windows düzenleme konusunda kendimi geliştirme aşamasında bynicky tam aradığım çalışmaları yapıyor. Stabil bir windows ve üzmeyecek kadar görsel katıyor. Becerebilirsem bende kendimi geliştirene kadar bu tipte hem kendim kullanabileceğim hem de başkaları da kullanmak isterse diye paylaşabileceğim sistemler düzenlemek istiyorum. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...