Jump to content

Cebinize En Uygun Hızlı Ekran Kartları: Kasım 2008


viper75

Recommended Posts

Kasım 2008

Ayrıntılı ekran kartı incelemeleri güzel ancak okuyacak yeterli zamanınız varsa. Sonuçta oyun tutkunlarının amacı ceplerindeki paraya alabilecekleri en iyi ürüne sahip olmak.

Eğer ölçümleri inceleyecek zamanınız yoksa veya bir türlü karar veremiyorsanız korkmanıza gerek yok. THG olarak paranızın karşılığını en iyi verecek ekran kartlarını sizin için listeledik.

Değerlendirme

Aylardır ekran kartı pazarında herhangi bir yavaşlama görünmüyor ve her geçen gün yeni donanımlar kullanıcıların ilgisine sunuluyor, Ekim ayında da bu durumda değişiklik olmadı.

AMD'nin yeni Radeon 4830 modeli 135 USD civarındaki pazarı elinde tutan Nvidia'nın GeForce 8800/9800 GT ekran kartlarına ilk kez bir rakip olarak AMD tarafından duyuruldu. Radeon HD 4830 rekabette hemen bir yer edinmesine rağmen GeForce 800/9800 GT modellerini pazardan silme gibi etki yaratmanın yakınından geçmedi. Rekabetin zorlayıcı olmasında Nvidia ekran kartlarının yeni "Big Bang II" sürücülerinden aldıkları ufak başarım artışının da bir etkisi vardı.

Bu sürücüyle birlikte başarım artışlarının yanında AMD'nin bir süredir CrossFire için sunduğu çoklu-ekran desteği Nvidia SLI yapılandırmasında da kullanılabilir hale geldi. Ayrıca Intel yongasetleri için ilk resmi SLI desteği de geçtiğimiz ay içerisinde duyuruldu (özellikle Core i7 işlemcilerle birlikte kullanılacak olan X58 yongasetleri için). Bu sayede AMD ve Nvidia aynı platform üzerinde CrossFire ve SLI rekabeti yapabilecekler. Bu savaşın kesin galibi tabi ki son kullanıcı olacak.

Bunların yanında henüz bir hareketlenme olmasa da Radeon HD 4850 X2'nin yakında çıkacağı dedikodularını duyuyoruz. Yılın sonuna doğru yaklaşırken büyük bir heyecanla kartın çıktığının duyurulmasını bekliyoruz.

Önerilerimize ilişkin bazı uyarılar da yapalım. Listeyi okurken aklınızda bulunması gerekenleri sıralayalım:

* Listemiz özellikle elindeki paraya en iyisini almak isteyen oyun tutkunlarına yöneliktir. Eğer oyun oynamıyorsanız listedeki kartların tümü gerekenden pahalıdır.

* Fiyatlar ve stok günlük değişebilir. Dakikası dakikasına kesin fiyatları veya stok durumlarını veremeyiz ancak genellikle ürünleri yayınladığımız fiyatlara bulmanız yüksek olasılıktır.

* Fiyatlar çoğunlukla A.B.D. merkezli satış sitelerinden elde edilmiştir. Başka ülke fiyatlarıyla farklılıklar olabilir. Listemiz ekran kartlarını fiyat sınıflarına bölmesi ve görece fiyat karşılaştırması açısından yine de yararlı olacaktır. (Türkiye için fiyatlara yaklaşık %20 eklenmiştir)

* Bunlar yeni ürün fiyatlarıdır. Kullanılmış, kutusuz ürünler listelere dahil değildir ve bu tür ürünler daha ucuza bulunabilir, ancak yazımızın konusu dışındadır.

kaynak ve devamı :

http://www.thgtr.com/graphic/20081113/index.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...