Jump to content

Böyle Robot Düşman Başına !


BeyazEylem

Recommended Posts

O, dünyanın en gelişmiş "insansı robotu"... Aynen bir insan gibi yüz mimikleriyle sevincini, öfkesini, üzüntüsünü, endişesini belli edebiliyor.

3.5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Jules'un yüzü tamamen kendi yazılımı tarafından kontrol ediliyor ve derisi altına yerleştirilmiş olan çok küçük "motorlar" tarafından "yüz kasları" aynen insanlarda olduğu gibi hareket ediyor. Gözlerine yerleştirilen kameralar, kaydettiği insan yüzlerindeki mimikleri bire bir taklit etme yeteneğine sahip. Üstelik konuşabiliyor.

Hümanoid robotların ileride insanların hizmetinde olmaları amacıyla geliştirildikleri belirtiliyor. Japonlar tarafından geliştirilen robotlar arasında, bir hastanenin danışmasında, hastaları gerekli bölümlere yönlendiren robot, müze rehberi robot, yaşlı ve hasta kimselere eşlik eden ve yardımcı olan robotlar yer alıyor. Ancak onlar, insana Jules kadar benzemiyor. Kimi şüpheci çevreler ise Jules gibi hümanoidlerin casusluk gibi etiğe aykırı işlerde kullanılabilecekleri uyarısını yapıyor.

4.jpg

1.jpg

2.jpg

5.jpg

6.jpg

kaynak: samanyoluhaber

Japonların yaptığı robot:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...