Jump to content

En Hızlı İnternet Kimde?


excellence

Recommended Posts

connect_80.jpg

Henüz 8 Mbps bağlantının ultra lüks sayıldığı Türkiye'ya internet hızlarında hangi ülke kaça katlıyor merak ediyor musunuz?

Sürekli internetin pahalı ve düşük hızda olduğundan yakınanlara nankör mü diyorsunuz? Bu yazı belki de fikrinizi değiştirmeye yeter. Zira ortalama olarak 2 Mbps gibi hızların kullanıldığı Türkiye'ye, Litvanya ve Rusya bile 11 kat fark atıyor. Ortalama hız olarak 24 Mbps kullanan bu iki ülkeye ise Asyalı çekik gözlü dostlarımız, muhtemelen acıyarak bakıyor. Örneğin Güney Kore'de ortalama bağlantı hızı 42 Mbps.

Peki Kral Kim?

ABD mi? Yanlış tahmin. Genişbant pazarının %44'ü fiber optik bağlantı kullanan Japonya, tamı tamına 91 Mbps ortalama bağlantı hızıyla, dünyadaki en süratli internet erişimini sağlıyor. Tanımdaki "ortalama" kelimesine özellikle dikkat etmenizi istiyoruz. Henüz İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde bile 100 Mbps için planlar 2012 yılından başlarken, Japonya'da ortalama bir kullanıcı, birkaç siteyi kendi bilgisayarından host edecek kadar hızlı bağlantı kullanıyor.

ShiftDelete

Link to comment
Share on other sites

pehhh oda bir şeymi

japonyada aylık 3 usd olduğunu internet bağlantısı olduğunu biliyormuydunuz

Offf yine sudan ucuz muhabbeti :p Yaw kim uyduruyor bunları? İnanmayın her duyduğunuza. Fiyatlar dünyanın hemen her yerinde aynı sadece hız farklı.

Link to comment
Share on other sites

peki biz internet kullanıcıları bu bağlantıdan şikayet ediyoruz. türkiye'de hala adsl yi bırakın 56 k bağlantının olmaığı yerlerde var buna benzer daha çok ülkede de bu durum mevcut. Türkiyemizin adsl de yüksek bağlantıyı sağlayacak bir altyapısı olduğuna inanmıyorum sanmayın tt nin yeni interneti hızlı asıl olası gerektiğinden kat kat düşük artık Türkiye'de fiber optik kabloya geçme zamanı geldi arkadaşlar

Link to comment
Share on other sites

Yok artık :D

bizde abarttık da çikolatasını abarttık, sonra kekini kabarttık, (Reklam olmasın --Sansür--)'yı yarattık.

Herkes de yedi :D

ne demek 100 Mbps ya :S çoğunluk Türkiyede bak benim int.im ne kadar hızlı die hava atıo :D

bunları japonyaya yolliican hava neymiş görsünler :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...