Jump to content

Eski Cepler Altın Oluyor!


kazaam

Recommended Posts

38882.jpg

Kullanılamaz hale gelen teknolojik ürünlerin yıldızı altın olup parlayacak... Erksan Çevre Teknolojileri, 2009 sonunda faaliyete geçirceği arıtma tesisi ile Türkiye'de ilk kez teknolojik atıkları ayrıştırıp altın elde edecek.

Başlangıçta 5 milyon dolar yatırım yapacakları tesisin teknolojisini Almanya'dan ihraç edeceklerini belirten Erksan Çevre Teknolojileri Genel Müdürü Hüseyin Erkanlı, tesiste, bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik eşyaları ayrıştırarak altın ve gümüş üreteceklerini söyledi.

Erkanlı, "1 ton bilgisayar atığından 150-200 gram arasında, 24 ayar altın çıkıyor. Yine cep telefonlarından ve diğer teknolojik atıkları ayrıştırarak altın, gümüş, nikel ve plastik üreteceğiz" dedi.

Erkanlı, 2007 yılında, 60 milyar dolar ciroya sahip Alman Sita- Suez Grubu ile gerçekleştirdikleri ortaklık ile yatırım atağına kalktıklarını kaydetti.

SİGARADAN ZARARLI

Türkiye'de 50 büyük sanayi kuruluşu ile çalıştıklarını ve bu firmaların atıklarını bertaraf ettiklerini ifade eden Erkanlı, "1 yılda 4 bin ton atık işledik. 2008 yılını 6 milyon YTL ciro ile kapatacağız. Ancak önümüzdeki yıl, yeni tesislerimizin de devreye girmesi ile 12 milyon dolar ciroya ulaşacağız" diye konuştu.

Elektronik atıkların insan sağlığına sigaradan bile daha zararlı olduğunu söyleyen Erkanlı, atık arıtma sektörünün 60 milyar dolar yatırıma ihtiyaç duyduğunu ifade etti

internethaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...