Jump to content

Ferrari Otomobiller Uçabilecek


excellence

Recommended Posts

20081103035602_deb09e21b7853149bf57d50ar.jpg

İtalyan lüks otomobil devi Ferrari'nin bir modeli üzerinde çalışan mühendisler, iki yıl içerisinde uçabilen bir model üretebileceklerini bildirdi.

Amerikan Moller International şirketi, 320 bin dolar değerindeki Ferrari 599 GTB'nin uçabilmesi için uğraş veriyor. 'Autovolantor' adı verilen araba, şimdiden zengin müşterilerini heyecanlandırıyor. 8 güçlü iticisi sayesinde dikey kalkış özelliğine sahip olacak olan araç, karada 160, havada ise 240 kilometre hızla ilerleyebilecek. Taşıdığı yakıtla 120 kilometre havada, 240 kilometre karada gidebilecek.

Aracın tasarımcısı Bruce Calkins, 800 beygir gücüne sahip Autovolantor'un iticilerinin çalışması için hibrid yakıt ve elektrik sistemi kullanılacağını söyledi. Calkins, "Ferrari 599 GTB, böyle bir proje için en uygun arabaydı. Otomobil 5 bin feet (1,5 kilometre) kadar yükselebilecek" dedi.

Otomobil tamamlandığında fiyatı 800 bin dolar civarında olacak.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

yaw bu arabanın fiyatı vergisi derken bir anda iflas edersin

Düşünüyorumda tek bu Amerikan Moller International şirketinin mi kafası çalışıyor.Bence bunu bizim milletimizde yapabilir gibi ama nedense böyle bir şeyi düşünmek bile bizim gibiler için alay konusu

paylaşım için ayrıca teşekkürlerimi iletirim

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...