Jump to content

Sistem Geri Yüklemeyi Nasıl çalıştırabilirim?


serdar_01

Recommended Posts

Başlat - Çalıştır - Regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows NT altında yeni anahtar açın adını SystemRestore yazın. İçerisinde yeni DWORD oluşturun adını DisableConfig yazın. değeri 0 olsun. Daha sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SystemRestore içerisinden DisableSR değerini 1 yapın. en son olarak HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\sr içerisinden START değerini 4 yapın.

OLmassa ;;

1- Başlat-Çalıştır-gpedit.msc

2- Bigisayar Yapılandırması - Yünetim Şablonları - Sistem - Sitem Geri Yükleme - Burası aktif ise ayarları değiştirebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

En sağlıklı sistem geri yükleme güvenli moda oluyor. Bilgisayarınız açılırken sürekli olarak F8 e basın çıkan menüden Güvenli mod seçin bilgisayar açılırken çıkan diyalog kutusuna hayır diyin otomatik olarak sistem geri yükleme açılacaktır. Eğer hata alıyorsanız sistem geri yükleme kapalıdır.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 ay sonra...

Eğer sistem geri yükleme hizmetiniz pasif durumda ve çalışmıyorsa aşağıdakileri deneyebilirsiniz!

Çözüm Önerisi: 1

Başlat > Çalıştır'a " %systemroot%\system32\restore\rstrui.exe " yazıp Enter'layınız.

Çözüm Önerisi: 2

Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Hizmetler'in altında Sistem Geri Yükleme Hizmetlerine çift Tıklayıp Otomatik yapınız. Burası devre dışı kalmış olabilir.

Çözüm Önerisi: 3

Sistemi farklı Kullanıcı adı ile açmarak Sistem Geri Yüklemeyi çalıştırmayı deneyiniz.

Çözüm Önerisi: 4

Sistem Geri Yükleme hizmetini Güvenli Mod'da çalıştırmayı deneyiniz.

Çözüm Önerisi: 5

Başlat > Çalıştır'a " gpedit.msc " yazıp, Tamam deyiniz. Bigisayar Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem > Sitem Geri Yükleme altındaki ayarları kontrol ediniz. Etkin ise Devre Dışı yapınız.

Çözüm Önerisi: 6

Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Olay Görüntüleyicisi > Sistem'i tıklatınız. Sağ tarafta Kaynak başlığı altında "sr" veya "srservice" öğesini arayınız. Bu hizmeti çift tıklatıp, etkin olup olmadığını görünüz.

Çözüm Önerisi: 7 (Garanti)

C:\ WİNDOWS dizininde "inf" adında gizli bir klasör olacak. Onun içinde sr.inf adındaki dosyayı bulup sağ tıklayıp yükleyi seçiniz. Sonra xp cd sini isteyecek. Cd takıp devam edin sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

Link to comment
Share on other sites

Farklı basit bir öneri

Bilgisayarım'a mause ile sağ clıck yapın özelliklere girin sistem geri yükleme sekmesindeki Bütün sürücülerdeki sistem geri yüklemeyi kapat'ın yanındaki kutucukta bulunan işareti kaldırın. uygula ve tamam deyin hepsi bu kadar... :D

Edit: "morning" Kardeşimiz benim verdiğim cevabın aynısını vermiş benimki biraz daha detaylı olmuş neyse..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...