Jump to content

Söz Sırası Digiturk'te


excellence

Recommended Posts

20081101020333_digiturk.jpg

Blogger'a erişimin engellenmesine neden olan Digiturk, yaşananlar hakkında ilk kez konuştu.

Geçtiğimiz haftaya damgasını vuran ve bu hafta başında kaldırılan Blogger ile ilgili ilk açıklama Google'dan gelmişti. Ve nihayet Digiturk'ten de açıklama geldi. Digiturk Hukuk Müşaviri Süleyman Talaş, 15 Kasım tarihinde IP Magazin'de yayınlanacak röportajında önemli sözlere imza attı. Şikayetten önce Google'a, korsan yayın yapan bloglar hakkında başvurduklarının ancak cevap alamadıklarının altına çizen Talaş'ın açıklamalarından önemli satır başları şunlar:

* Amacımız blog kapamak ya da iletişim özgürlüğünü engellemek değil. Ancak Digiturk'u para vererek seyreden abonelerimiz var ve birilerinin bu hakka hiç para ödemeden sahip olması ve hatta kamuya serbestçe dağıtması hukukun reddettiği bir durum.

* İnternet hukuku çok yavaş işliyor olabilir. Böyle bir mekanizma yavaş işliyor diye haklarımızın alenen çiğnenmesini kabul etmemiz mümkün değil.

* Yaptığımız şikayet, iletişim özgürlüğüne ve etik yayıncılığa çözüm bulmak için başvurulmuş bir aksiyon.

* Google'ın biz korsan yayın yapmak istiyoruz diyecek olmasını düşünmek istemiyorum. Biz kamuoyunda bu başvuru nedeniyle blog kapatmakla itham ediliyoruz ama öte taraftan Google'un bizim uzlaşma teklifimizi kabul etmeyerek korsan yayına devam edeceğiz demesi çok mu ahlaki? Ama biz böyle bir şey olacağına inanmıyoruz ve Google ile ortak bir yol bulup bu korsan yayının devamının engellenmesini istiyoruz.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

kimin görüntüsünü kime satıyorsunuz? futbolda dönen bu paralar yüzünden futbolun o amatör ve insanın kalbini hızlandıcı masumiyeti kayboldu. Yeşil bir sahada futbolcular top oynuyor ve bunun görüntüsü satılıyor. Herşey para mı? Rant mı?

Futbol görüntüsünü satmak esas illegalliktir. Digitürk de bunun bir parçasıdır. Ama esas sorun, klüpler ve yöneticileri ve futbolculardır.

YAşasın Özgürlük !

(Bu arada anarşist, hırsızlık taraftarı değilim. Ama bu konuda, yani futbolun görüntüsünün satılması konusunda mülkiyeti red ediyorum)

Link to comment
Share on other sites

Digiturk un bu yayiniş yapmaak için kulüplere verdiği paralari hiç hesaba katmiyorsun heralde.. Birçok kulüp sadece bu paralar sayesinde iyi futbolcuları transfer edebiliyor. Buda türk futboluna büyük bir katkıdır. Tabiki herkes gibi bende para vermeden izlemek isterim ama olmuyor öyle.. Ben bu iste bir illegallik göremiyorum.

Link to comment
Share on other sites

Herkezin birşeyleri yaparken belirli çerçevelerde yapması üzere kuralları vardır. Digitürk de kendi hakları çerçevesinde davranmaktadır. Hiç bir şekilde Digitürk suçlanamaz. Olayları kendimize yormayı bilmeliyiz. Bir şirket kurdunuz ve başkaları sizin çuval dolusu para verdiğiniz işi bedava yapıyor. Kim olsa yasal çerçevede hakkını arar. Hatta daha da ilerisini düşünen bile olur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...