Jump to content

Lüksün Sınırlarını Zorlamak


Bilinchard

Recommended Posts

34.jpg

Dünyadaki ekonomik kriz geçmişin yokluk fotoğraflarını yeniden gündeme getirdiği gibi bu günün resimlerini de ortaya çıkarıyor. Ama bu kareler çok farklı... Ajansların geçtiği fotoğraflar bir ironi yaratırcasına lüks hayatı anlatıyor ve ekliyor "Bu dönem artık sona eriyor"

33.jpg

Son yıllarda lüks tüketim, dünyanın neresine giderseniz gidin sınır tanımıyordu. Yıllık gelirleri milyonlarca dolarla ifade edilen zenginler, kazandıkları paraların büyük bölümünü pahalı ve kaliteli ürünler almak için harcadı... İşte akıl almaz rakamlarla lüks hayatın getirdikleri...

32.jpg

Mercedes Benz'in ürettiği bu araç tamamen kristallerle kaplı. Üzerinde 300 bin adet Swarovski kristali bulunan bu aracın değeri 403 bin dolar...

31.jpg

Sadece 25 bin Dolar'a sahip olunabilen "Frrrozen Haute Chocolate" adlı çikolota, yalnızca önceden siparişle satılıyor. Üzeri beyaz ve siyah çikolata rengindeki elmaslarla süslü. Altın bir kaşıkla yeniyor ve müşteriler isterlerse kaşığı yanlarında ******ürebiliyorlar.

30.jpg

Fiyatı 22 bin Dolar olan Ashera, dünyanın en nadir ve en pahali evcil hayvanı. Genetiğinle oynanan Africa Serval'ı ile Asya Leopar Kedisi'nin birleşiminden oluşuyor. Kediye sahip olabilmek için 12 ay önceden sipariş verilmesi gerekiyor. Siparişi olan firma Ashera'yı teslim ederken yanında sertifika, mikroçipi, özel maması ve oyuncaklarını da veriyor.

29.jpg

Sadece gezmek için 100 dolar ödenen Dubai 'deki The Emirates Palace Hotel 'in gecelik konaklama ücreti ise 140 bin dolar. Özel süitinde 1 hafta kalabilmek için ise 1 milyon dolar ödemek gerekiyor. Ücretin içerisinde özel jetle ulaşım imkanı, 24 ayar altınla güzellik bakımı birçok hizmet bulunuyor.

28.jpg

Dünyanın en pahalı parfümlerini üreten Guerlain firması parfümünün şişesini 64 Bin Dolar'dan satıyor.

27.jpg

Dünyanın en lüks uçağı Airbus A318'in VIP kabini...

26.jpg

Dünyanın en büyük otomobil markalarından biri olan Jaguar lüks hayatın en büyük simgelerinden biri. Bulgarista'nın Başkenti Sofya'da sergilenen 1955 model bu jaguarın fiyatı ise 2 milyon 201 bin 500 Sterlin...

25.jpg

New York'ta bulunan The Wall Street Burger'de hamburger menü 175 Dolar'dan satılıyor.

24.jpg

Hong Konglu mücevherat şirketi Hang Fung Altın Teknoloji Grubu, yeni açtığı showroom'unu tamamen altınla dekore etti. 38 milyon dolara mal olan bu dekor için 2 ton altın kullanıldı.

23.jpg

Dünyanın en pahalı şampanyaları Fransa'da üretiliyor ve fiyatı 800 bin Euro'dan başlıyor.

22.jpg

İtalyan markası Ferrari 652 bin dolarlık fiyatıyla dünyanın en pahalı arabalar listesinin birinci sırada yer alıyor.

21.jpg

Küba'nın en ünlü ve deneyimli sarıcısı Norma Fernandez'in elinden çıkma ve dünyanın en pahalı purosu ilan edilen bu purolar, tanesi 233 sterline yani yaklaşık 640 YTL'ye satılıyor. Adını Küba'nın yerel Taino kabile şefinden alan Cohiba Behike purosundan sadece 4 bin adet üretildi.

20.jpg

Beverly Hills'de sergilenen Çikolata rengi elmaslarla işlenmiş bu yüzüğün fiyatı 18 bin dolar.

19.jpg

24 ayar altın yüz maskesi... Kağıt gibi ince hale getirilen altınla tüm yüz kaplanıyor. 24 ayar altın maske yüzde 80 dakika bekletiliyor. Ortalama 12 seans uygulanan yöntemin tek bir seansı 250 Dolar'dan başlıyor.

18.jpg

New York'ta açılışını yapan The Plaza isimli bu otelin bonya ve lavobaları altından oluşuyor.

17.jpg

Fransa'da demirlemiş olan dünya’nın en pahalı ve en lüks yatlarının fiyatları 20 milyon ila 300 milyon dolar arasında değişiyor.

16.jpg

Dünyanın en pahalı oyuncak arabasının fiyatı 72 bin sterlin. Motoru 18 ayar altından imal edilen ve üzerine 2 bin 700 adet mavi elmas yerleştirilen araba, gelmiş geçmiş en pahalı minyatür araba rekorunu ele geçirdi.

15.jpg

Rolls-Royce lüks ve pahalı araç standartında en üst sıralarda bulunuyor. Öyle ki dünyanın en eski Rolls-Royce marka otomobili İngiltere'de rekor fiyata satıldı. Başkent Londra'da Bonhams müzayede salonunda düzenlenen açık artırmada 1904 model otomobil 3.5 milyon sterline alıcı buldu.

14.jpg

İtalyan Restoranı'nda sunulan ve bir çeşit tatlı olan truffle'ın fiyatı 2 bin Dolar'dan başlıyor.

13.jpg

Japonya'nın başkenti Tokyo'da Bunka Moda Okulu'nda gerçekleştirilen defilede altından yapılmış giysiler içinde yürüyen mankenler.

12.jpg

Bu günü kadar dünyanın en pahalı düğününü Amerika'da restoran zinciri sahibi Vikram Chatwa Priya Sachdev yaptığı belirtiliyor. Düğünün yapılacağı salonda 9 bin kilo kadife çiçeği, 4 bin kilo gül, 8 bin metre kadife kumaş yastıklar kullanıldı. Misafirler için 20 sayfalık altın kaplamalı ve gül süslü kitapçık hazırlandı.

11.jpg

Değeri 500 bin sterlin olan dünyanın en pahalı cep telefonu Avusturya'da yapıldı. Lüks aksesuvarlar yapımcısı Peter Aloisson tarafından tasarlanan ve Alman bir fabrikatör için üretilen telefon, saf altından yapılmış ve çevresinde dünyada bulunan en nadir mücevherlerden olan 2 bin 950 parça mavi elmas var.

10.jpg

Vitrinlerde bulunan en pahalı ayakkabıların başını 14 bin dolarlık Manolo Blahnik çizme ve 450 bin dolarlık Louis Vuitton çizmeler çekiyor. Sadece Amerikalı kadınların 1 yıllık ayakkabı harcaması ise 17 Milyar Doları buluyor.

9.jpg

Tanzanya sınırında bulunan Nairobi'de Shompole isimli bu otel müşterilerine sınırsız lüks hizmet vaad ediyor.

8.jpg

Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380 süper jumbo'nun ilk seferine katılan gazeteci uçağı geziyor. Uçağın ilk bileti ise açık arttırmayla 100 bin dolara satıldı. Uçak 12'si yataklı, masalı süit, 60 business class, 399 da ekonomi sınıfı uçuş imkanı sağlıyor.

7.jpg

Rusya Milyoner Fuar'ında sergilenen altın şamdanlar.

6.jpg

Lüks tüketim bağımlıları, birikimlerini çantalara yatırmayı tercih ediyor. Bunu gerek kişisel eşyalarını gerekse de evcil hayvanlarını taşımak için kullanıyor. Dünya'nın en pahalı çantasının fiyatı ise tam 1 milyon 600 bin dolar.

5.jpg

Bodrum'da bulunan ve kusursuz hizmet vaad eden lüks bir otelin manzarası...

4.jpg

Milyarderlerin dışında 103 bin kişinin dolar milyoneri olduğu Rusya'da düzenlenen Milyonerler Fuarı'nda fiyatı binlerce dolar olan yastık ve yatak sergileniyor.

3.jpg

2.jpg

1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...