Jump to content

Hapý kýrmadan yutun!


emily

Recommended Posts

Ýngiltere'de eczacý ve doktorlar, ilaçlarýn kolay yutulmasý için kýrýlýp ezilerek parçalara ayrýlmasýnýn çok riskli olduðu ve ölüme yol açabileceði yönünde uyarýda bulundu.

axyas02.jpg

Saðlýk uzmanlarý, tabletlerin ezilmesi halinde ilacýn üzerindeki özel tabakanýn bozulduðuna ve sonuçta çok riskli yan etkiler doðabileceðine dikkat çektiler. Ezilen ilacýn yutulmasýndan sonra kana karýþma süresinin kýsaldýðýný belirten uzmanlar bazý ilaçlarýn kana erken karýþmasýnýn istenmeyen sonuçlar yarattýðýný açýkladýlar. Ýlacýn doðru þekilde kullanýlmasýnýn çok önemli olduðunu vurgulayan Ýngiliz uzmanlar, doktorlarýn ve hemþirelerin bu konuya özel dikkat göstermesi çaðrýsýnda bulundu.

Beyin kanamasý olabilir

Özellikle yaþlýlarýn tabletleri yutmada zorlandýklarýný kaydeden uzmanlar, ilaç kullanýmý konusunda yeni bir kýlavuz hazýrlandýðýný duyurdu. Ezilmeden alýnmasýna büyük özen gösterilmesi istenen ilaçlarýn baþýnda göðüs kanseri tedavisinde kullanýlan "Tamoxifen" ile "Morfin" geliyor. Bu ilaçlarýn yanlýþ kullanýmý ölümcül olabiliyor. Anjin ve yüksek tansiyon ilacý "nifedipine" de yanlýþ alýnýrsa yan etkileri bazý vakalarda kalp krizi veya beyin kanamasý ile felce dahi neden olabiliyor.

Kaynak->milliyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...