Jump to content

İnternette Izleniyor Olabilirsiniz!..


teaslee

Recommended Posts

thumb_398836643.jpg

Flash Player`daki bir açık yüzünden, hacker`lar web kameranızı ele geçirmiş ve sizi gözetliyor olabilir.

Ortaya çıkan yeni bir tehdit, internet kullanıcılarının webcam`lerini ve mikrofonlarını kontrolü altına alabiliyor.

Adobe`dan geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, Flash Player`da görünen bir açık sonucunda, internet kullanıcılarının ortaya çıkan ve ismi `clickjacking` olan yeni bir tehditle yüz yüze olduğunu duyurdu. Açıklamanın devamında tehlikenin pek küçümsenecek boyutta olmadığı ifade edilirken, bu yeni tehdidin, hacker`lara kullanıcıların webcam`lerini ve mikrofonlarını kontrol edebilme olanağı sağladığı belirtildi.

Bunun yanında clickjacking, Microsoft Internet Explorer başta olmak üzere Firefox, Safari ve diğer birçok web tarayıcıyı etkisi altına alabiliyor. Adobe`un `kritik` olarak derecelendirdiği clickjacking tehdidi, aslında yeni bir olay değil.

Frost & Sullivan`da çalışan bir analiz uzmanı olan Chris Rodriguez, bu konuda şu sözleri dile getirdi: "Clickjacking birçok formda görünebiliyor. Son günlerde Adobe Flash Player`da ortaya çıkan bir açığı iyi değerlendiren hacker`lar, bu açık nedeniyle kullanıcıların webcam`lerini ve mikrofonlarının kontrolünü eline alabiliyor."

"Clickjacking nasıl kullanıcılarla temas ediyor?" sorusuna da yanıt veren Rodriguez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Clickjacking genellikle bir web sayfasında bulunan ve görünmez bir yapıda bulunan butonlara tıklanması suretiyle kullanıcılara bulaşıyor."

Adobe, bu açığın Flash Player`ın güncel sürümünün yayınlanmasıyla kapatılacağını umuyor.

kaynak: egitimofis.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...