Jump to content

Kazara Mucizeler


Zero_1577

Recommended Posts

Gelecek yıllarda hayatımız üstünde büyük etkileri olabilecek iki yeni madde keşfedildi. Her ikisi de kazara bulunan maddelerin potansiyeli birer küçük mucize niteliğinde.

İnsanlığa olan inancınızı ve geleceğe olan ümidinizi biraz da olsun artıracak iki ilginç bilimsel gelişmeyle karşınızdayız sevgili okurlar.

DAHA ETKİN GÜNEŞ ENERJİSİ

4829.jpg

Ohio eyalet üniversitesi araştırmacıları, teorik molekül dizilimleri araştırırken kazara keşfettikleri maddeyle güneş enerjisinin etkinliğini artırarak yaygınlaşmasına yardımcı olabilir.

Plastik, molibden ve titanyumdan oluşan madde, gözle görülebilir güneş ışığının tüm enerjisini emip depolayabiliyor. Çünkü, güneş enerjisi panellerinde şu an kullanılan maddeden farklı olaak sadece floresans değil, aynı zamanda fosforesans. Fosforesans durumda bulunan elektronlar, fosforesans elektronların 7 milyon katı daha uzun bir süre boyunca elektriğe dönüştürülebiliyorlar. Işık enerjisinin tüm tayfını kullanan malzeme, kağıt üstündeki hesaplara bakılırsa, güneş enerjisinin depolanmasında yüzde yüz etkinlik sağlayacak. Ancak, ticari olarak üretilip yapılmasına daha birkaç yıl var.

TAŞ, KAĞIT, MAKAS

Yine bir deney esnasında, bir yıldızda bulunabilen ortam ve koşulların bir benzerini yaratmaya çalışırken bulunan "Buckypaper", çizgiromanlardan fırlamış gibi bir madde: Hem kağıt kadar ince, hem de çelik kadar sağlam.

4838.jpg

"Buckminsterfullerene" isimli maddenin tüp şeklindeki moleküllerinin, mikroskobik incelikte bir süzgeçten geçirilmesinden elde edilen tabaka olan "Buckypaper", esasen karbon nanotüplerden oluşan bir kumaş, ya da ağ. Gücünü de inanılmaz genişlikteki yüzey alanından alıyor.

Buckypaper, üstüste getirilerek birleştirildiği zaman çelikten 10 kat hafif ve 500 kat daha sağlam oluyor. Üstelik, tıpkı bakır gibi ısıyı iletiyor ve dağıtıyor. Bu madde de henüz ticari olarak kullanılmıyor, ancak üretimine geçilirse uçak, zırh, yakıt hücresi ve bilgisayar yapımında kullanılması düşünülüyor.

http://yahoyt.com/h/2535/kazara-mucizeler[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...