Jump to content

Geleceğin Yarışçıları


Zero_1577

Recommended Posts

Geleceğin yarışçıları

17 yıl sonra, dünyBu yılki Los Angeles Auto Show için, ilginç bir tasarım yarışması başlatıldı. Yarışmanın konusu "2025 yılında insanlık hala yaşıyor ve yarış arabası kullanıyor olursa, neye benzerler?".

Tasarımcıların istediği gibi uçabileceği bir konuya benziyor, ancak püf noktası şu: 2025 yılı, dünyadaki petrol rezervlerinin tükeneceği yıl olarak öngörülüyor. Dolayısıyla arabalar, alternatif yakıtlar kullanmak zorunda. Görelim bakalım ünlü firmalar neler etmiş, neler işlemişler:

Honda The Great Race 2025: Honda, "Madem hem denizcilik, hem otomotiv, hem jet, hem de robot teknolojileri geliştiriyorum, neden hepsini tek bir araca tıkmayayım ki?" diye düşünmüş. Böylece, havada, karada ve suda gidebilen "The Great Race 2025" doğmuş. Üstüne bir de şekil değiştiren bir Transformers robotuysa şuracığa düşer bayılırız vallahi.

Mercedes Formula Zero Racer: "Hız kızağının dinamikleriyle yat yarışının zarafeti ve etkinliğini" buluşturan bu arkadaş, tahminen rüzgarla çalışan lüks bir Formula 0 aracı. Ancak bu özellikleri şeklinin patene benzemesini engellemiyor.

Toyota LeMans Racer: Saatte 560 km. hız yapabilen bu arkadaşımız, 24 saatlik LeMans yarışı için tasarlanmış. Hızlandıkça, aerodinamik kalmak için daralarak ufalıyor. Özünde hidrojenle çalışan LeMans Racer, yarış esnasında yakıt ikmaline gerek duymaması için güneş enerjisi hücreleriyle donatılmış. Tabii hidrojen gecenin bir vakti biterse ne olur bilinmez.

Bu birbirinden güzide araçların geri kalanını da görmek isterseniz, teknoloji dergisi Wired'ın ilgili blogunu ziyaret edebilirsiniz.

adaki petrol bittiğinde, yarış arabalarına ne olacak? Ünlü firmaların tasarımcıları, tasarlayaraktan düşündü.

http://yahoyt.com/h/2536/gelecegin-yariscilari[/CODE]

4795.jpg

4802.jpg

4808.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...