Jump to content

Cep Telefonu Mu, İsviçre çakısı Mı?


excellence

Recommended Posts

20081024052948_cep1.jpg

Birçok cihazın işlevini gören cep telefonları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelse de çoğumuz birçok özelliğini kullanmayı bile bilmiyoruz.

Mobilmag'in haberine göre, bir mail grubuna cep telefonlarını görüşme yapmak ve yazılı mesaj göndermek dışında hangi amaçlar için kullandıklarını soruluyor. Gelen cevapların en yaygın olanı telefonun kol saatiyle aynı hizmeti vermesi. Haberde, herkesin sabah evden çıkmadan mutlaka anahtarlarını, cüzdanını ve cep telefonunu alıp almadığına iki kez baktığı ifade ediliyor. Ayrıca, her gün daha az sayıda insanın kol saati taktığına da dikkat çekilen habere göre, artık herkes saat yerine cep telefonu kullanıyor. Diğer bir cevapta ise, insanların artık yatağının yanına çalar saat almadığı ve bu amaç için cep telefonunu kullandığı belirtiliyor. Sabah uykudan uyanırken favori melodisi ya da MP3 şarkısıyla güne başladığı ifade ediliyor.

İlk cep telefonunu piyasaya çıktığında sadece konuşulabiliyordu. Şimdi ise cep telefonları İsviçre çakısı gibi fotoğraf makinesi, video kamera, müzik ve radyo dinleme, uzaktan kumanda ile navigasyon, çalar saat, fener, oyun oynama gibi işlevlere sahip cep telefonları, onlarca ihtiyacı tek cihazla karşılayabiliyor. Ancak birçoğumuz ise bunların dışındaki işlevlerini bilmiyoruz.

Kamera mı? Flaş ışığının yanındaki şey mi?

Habere göre en ilginç cevap ise çok az insanın cep telefonunu kamera olarak kullandığından bahsediliyor. Bunun nedeni olarak ise bağımsız kameranın yerini alan cep telefonu kameralarının kalitesinin yeterli olmaması gösteriliyor. Yine aynı habere göre, cep telefonunu elektrik feneri olarak da kullanılıyor.

veteknoloji

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...