Jump to content

Yitirdiðimiz deðerler


exit

Recommended Posts

Iþýðý Yanan Evler...

Týp fakültesini yeni bitirmiþ, pratisyen hekim olarak ilk görev yaptýðým yere, Konya'ya baðlý bir beldenin saðlýk ocaðýna gitmiþtim. Gençtim, bekârdým. Küçük bir beldeydi gittiðim yer. Ýlk gece bir eve misafir olmuþtum. Tren istasyonunun hemen yanýnda bir evdi.

Akþam yemeðinden sonra çaylarýmýz gelmiþ, sohbetler edilmiþti. Üzerimde yol yorgunluðu, geldiðim yeni yerin yabancýlýðý vardý. Saatler ilerliyor, aðýr bir uyku beni içine çekiyordu. Ev sahibine bir þey de diyemiyordum. Bir müddet daha geçti; yine bir hareket yoktu. Evin büyüðü olan büyükanneye sýkýlarak:

"Anneciðim, sizin buralarda kaçta yatýlýyor?" dedim.

Büyükanne:

"Evlâdým treni bekliyoruz. Az sonra tren gelecek, onu bekliyoruz" dedi.

Merak ettim, tekrar sordum:

"Trenden sizin bir yakýnýnýz mý inecek?"

Büyükanne:

"Hayýr evlâdým, beklediðimiz trende bir tanýdýðýmýz yok. Ancak burasý uzak bir yer. Trenden buralarýn yabancýsý birileri inebilir. Bu saatte, yakýnlarda, ýþýðý yanan bir ev bulmazsa, sokakta kalýr. Buralarýn yabancýsý biri geldiðinde, ýþýðý yanan bir ev bulsun diye bekliyoruz.

Konya Ovasý'nda ya da bir baþka yerinde Türkiye'nin, trenden inen yabancýlar için "Iþýðý yanan evler" yerinde hâlâ duruyor mudur? Yabancýlar, yorgun bedenlerini yün yataklarda dinlendirmeye devam ediyorlar mý? Aç bir köpeðin önüne bir kap yemek býrakan kadýnlar yaþýyorlar mý? Kuþlara yuva yapan mimarlar sahi þimdi neredeler?

Bu güzel insanlar, atlarýna binip gitmiþler. Bizler, atlarýna binip giden güzel insanlara sahip bir medeniyetin yetimleriyiz. Çekip gidenlerin doldurulmamýþ boþluklarýnda savrulup duran yoksullarýz.

Þair öyle diyordu:

"Güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler."

Þimdi bu güzel insanlar, neden ve nasýl atlarýna binip gittiler? Onlarý ne yýldýrdý da bir daha dönmemek üzere, sessiz sedasýz gittiler? Ey güzel yurdumun güzel insanlarý! Neredesiniz?

Prof. Dr. Saffet Solak

Link to comment
Share on other sites

Müthiş bir şey!!! Biz buyuz aslında ama bize bizi untturdular maalesef;tabi bunda unutturan kadar unutanda şuçlu.Hey gidi günler demenin ne faydası var bilmiyorum ama ben özlemini duyduğumuz o günlerden hala ümitli olanlardanım.Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...