Jump to content

Bu Disket Usb'den Bağlanıyor


excellence

Recommended Posts

floppyusb.jpg

Bir zamanlar en nadide medya türü olan disketleri özlediyseniz, Floppy Disk USB Drive sizi mazinin en tatlı günlerine geri ******ürecek.

Blu-ray, DVD ve hatta CD bile yokken o vardı; 1,44 MB'a varan dev hafıza kapasitesiyle Raptor, Volfied gibi oyunları bile aklında tutabilen 3,5" disket sürücüler. Artık yeni nesil ne olduklarını bilmese de, yetişkin kullanıcılar disketlerle ilgili hatıralarını asla unutamaz. Şimdilerde 80leri hatırlama amacıyla bu disketler geri dönüştürülerek modern USB sürücülere dönüştürülüyor.

Thomas O'Connor tarafından meydana getirilen fikir, henüz proje aşamasında olduğu için fiyat, çıkış tarihi veya disk kapasitesi henüz belirsiz olsa da, Uzak Doğulu firmalardan biri bu projeyi seri üretime geçirirse talep bulmakta sıkıntı çekmeyeceği kesin.

ShiftDelete

Link to comment
Share on other sites

Bizim zamanımızda 5,25" lik 360 kb'lık disketler vardı A surucusunde sistem yuklu olur B surucusunde yazdıklarınız. :lol:) sonra 3,25" lik 720 kb lık olanlar cıktı sonra 1,44 Mb oldu yanlıs hatırlamıyorsa 2,88'de cıkmıstı.

Eski gunler. :D)

Link to comment
Share on other sites

bende disketleri pek bozmadım ama kapasitesi cok küçük olduğundan cok sıkıntı yaşardım bellekler ilk cıktığında alma fırsatım olmamıştı ve (internet nerde adsl bile yok :S ) arkadaşlar arasında bilgi alışverişi için bir sürü disket taşıdığımı hatırlarım ama bu usb disketlerin mantığı eskiler gibi olacağını sanmıyorum yani bence dış görünüm disket içi flash olur ama pc ye takınca a olarak görür onuda hallederler :)

Link to comment
Share on other sites

YA ARKADAŞKAR YANİ ŞİMDİ BUNLAR PİYASADA YOK MU 3 HAFTA ÖNCE ARKADAŞ PC SİNİ GETİRDİ FORMAT ATTIRMAK İÇİN İÇİNDEN USB Lİ DİSKLET ÇIKTI NE İÇİN KULLANIYORSUNUZ DEDİM BOŞ ŞEYLER ARTIK NAKIŞ TEKSTİL İÇİN KULLANIYORUM DEDİ

VE BU ARADA SİZ NE DİYORSUN 50 DİSKET İLE FORMAT ATTIĞIM GÜNLER VARDI MS-DOS HAKTA XP 95 MİLENYUM VE 98 BİLE

Link to comment
Share on other sites

Henüz sadece fikir aşamasında olan bir konu amma da tepki çekti. 1.44mb lik bir disketin çok nadiren bir işe yarayabileceğini herkes biliyor. E artık projeyi fikir aşamasına getirenler de bunu biliyolardır sanırım. En az bir dvd ~4gb 'lik hafızaya sahip olmaz ise projenin tamamıyla suya düşeceğini cümle alem onaylar sanırım.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...