Jump to content

Projeksiyon Sorunu


botett

Recommended Posts

Notebook taşınabilir bilgisayara bağlamak

Kutudan çıkan VGA kablosunun bir ucunu bilgisayarınız arkasında monitör çıkışına, diğer ucunu da projektör üzerinde bağlantı yerine yerleştirin.

Kumanda üzerinde yer alan mouse özelliklerini kullanmak istiyorsanız USB kablosu ile projeksiyonu bilgisayara bağlayın.

Bilgisayardan çıkan sesi projeksiyon cihazınızın (varsa) ses düzeninden duymak istiyorsanız, bilgisayar ile projeksiyon arasında ses bağlantısı kurun.

Taşınabilir bilgisayarların büyük bir çoğunluğu direk olarak dışarı görüntü aktarmaz. Görüntünün projeksiyon cihazından alınabilmesi için FN tuşu ile birlikte tanımlı olan bir tuşa basmanız gereklidir. Bu tuş notebook markasına modeline göre farklı olabilir. F tuşlarına baktığınızda CRT/LCD yazısı ya da şekillerle monitörü ifade eden bir tuş olduğunu göreceksiniz. (Genelde bu tuş F3 ya da F5 olarak kullanılıyor)

FN tuşu ile bu tuşa bir kez bastığınızda görüntü hem bilgisayar ekranında hem de projeksiyonda aynı anda görülür. Bir kez daha bastığınızda görüntü sadece projeksiyonda görülür. Eğer video oyantıyorsanız görüntünün sadece projeksiyonda olmasını sağlayın aksi durumda ekranda oynayan videonun projeksiyonda siyah boş bir kutu olarak yer aldığını göreceksiniz. Bunun nedeni bilgisayarınızın ekran kartının aynı görüntüyü iki farklı yerde veremiyor olmasıdır.

Video kaynağını projeksiyona bağlamak

Lale jaklı video, S-video, DVI, component video gibi kablolarla video bağlantısı sağlayabilirsiniz.

Örneğin sarı, kırmızı, beyaz olan lale jaklı video kablosu ile hem görüntüyü (sarı) hem de sesi (kırmızı ve beyaz) projeksiyona aktarmış olursunuz (composit video)

Component video normal ayarında 16:9 görüntü oranı veren tek video çıkışıdır.(mavi, yeşil, kırmızı)

Uydu receiver, Digiturk alıcısı gibi televizyon alıcılarınız varsa projeksiyon cihazınıza direk bağlantı yapabilir ve yayınları seyredebilirsiniz.

Televizyon yayınınız kablo TV ya da antenle elde edilen bir TV yayını ise TV BOX almanız gerekecektir.

Birden fazla görüntü kaynağını projeksiyon cihazınıza bağlayabilir ve kumanda üzerinde yer alan tuşlar yardımıyla istediğinizi seçebilirsiniz.

Bazı projeksiyonlar Picture in Picture özelliğine sahiptir ve bir görüntü seyredilirken diğer görüntünün daha küçük izlenebilmesini olanak verirler. Bu uygulama genelde bilgisayar bağlantısı sırasında video görüntüsünü de izlemek için ayarlanmıştır.

alıntıdır

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...