Jump to content

Wireless'te Ağ Bağlantısı Nasıl Yapılır.?


guven_memo

Recommended Posts

Arkadaşlar evde salonda wireless çekiyor.Laptop ile giriliyor.Ama içeriki odada çekmiyor.İçeriki odada 1 tane masaüstü ve 1 tane laptop daha pc var.Salonda laptop ile giren interneti,içeriki odalarda olan bilgisayarlara nasıl bağlarım ?Bunun için neler yapmam lazım.Kablo filanmı alıcaz ?

Link to comment
Share on other sites

Access point almanı tavsiye ederim. Bir ağ kablosunu modemden access point'e çekeseksin ve evin neresinde kablosuz kullanmak istiyorsan o kısma ya da o kısma yakın bir yere yerleştireceksin. Access point senin internetini alıp koyduğun kısma dağıtacak.

Link to comment
Share on other sites

Tamamda ben modemden demiyorum.Mesela şöylede örnek vereyim.Bizim yurtta benim odadan wireless çekiyor.Ama yurdun wireless modeminden çekiyor.Laptopta internet var.Eeee yanında bi tanede masaüstü pc olsa wireless adaptörü olmadan internetin olmasını sağlayabilirmiyiz.Laptoptaki çeken internet sayesinde.

Link to comment
Share on other sites

Wireless internete bağlı laptop ile masaüstü arasında ağ kablosu ile bağlantı yapıp ağ sihirbazı ile laptopu diğer bilgisayaların internet kaynağı, masaüstü bilgisayarı ise bu yolla internete erişen bilgisayar olarak tanıtacak, bilgisayarlar bu şekilde ağ bağlantısı kurduktan sonra sorun çözülecektir sanırım...

Link to comment
Share on other sites

benim bildiğim masa üstü bilgisayarlarda Wireless kullanman için bi Wireless kartı alman lazım o zaman rahatlıkla alırsın masa üstünde kablosuz bağlantıyı ama baska yolu varmı bilemiorum

Link to comment
Share on other sites

Salondaki Labtopla diğer odadaki laptoba kablosuz bağlantı yaparsan sorunun kalmazda onada accees point yada sinyal tekrarlayıcı özelliği olan kablosuz modem gerekir biraz pahalı bi çözüm olur sana en uygunu kendi labtobundan içeriye ağ kablosu cekmen ve salonda bulunan labtoba internet ağlantı paylaşımı vermen . Ancak yinede dısardan alıyorsun neti adamlar yarın birgün keserse sende yaptıgın yatırımla kalırsın ..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...