Jump to content

Hdd Bölme Sorun?


resl

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar.Benim sorunum, asus laptop'a tnc xp kurdum sonra vistaya geçtim tabi recovery bölümü gitti.HDD 3 parçaya dönüştü c:86 d:86 f:6 gb olmak üzere tekrar format attım kurarken 3 seçenek sunuyor bunlar 1. c'ye 2.komple hdd c yapıyor 3.c'yi %60 d'yi %40 yapıyor.ben 3.yü seçtim şu an c:111gb d:76gb ben c nin daha az olmasını istiyorum ne yapabilirim? Windows'un disk yöneticisinden böldüğümde ntfs birincil hdd yapıyor d gibi mantıksal sürücü yapmıyor veya nasıl d gibi mantıksal sürücü yaparım.Son olarak Partition Magic gibi programlar windowsun yaptığı işin aynısını mı yapıyor?

Link to comment
Share on other sites

kardeş biraz karışık yazmışsın yada bana öyle geldi sen kısacası xp cd ile bölümlendirme ekranında hdd yi tek parça yap yani bütün bölünleri sil sonra ne kadar ve kaç tane bölüm oluşturmak istiyorsan oluştur.yada ne yapmak istediğini açık anlaşılır bi şekilde yaz.

Link to comment
Share on other sites

Partition Magic disk bölümlemeyi Windows'un içinden yapıyor. Yani görerek bölümleme yapabiliyorsun. Ayarlanabilir grafik var oradan C: sürücüsünü istediğin boyuta kolayca getirebiliyorsun. Fdisk'ten daha kullanışlı.

Link to comment
Share on other sites

Partition Magic programı işini görür arkadaşım

HoT_JaZZ arkadaşımızın paylaşımı katılımsız...

Windows server 2003 hariç
bütün windows işletim sistemlerinde, os/2 ve linüx işletim sistemleri
için harddisk üzerinde bölme, bölüm boyutu değiştirme bölüm silme ve
formatlama işlemlerinizi çok kısa sürede halletmenizi sağlıyor.
Özellikle büyük boyutlu harddisklerde fdisk ve format işlemleri çok
uzun zaman almakta, bu program sayesinde 1-2 dakika içerisinde bitiyor.
Ayrıca bölümleri gizleme seçeneği de mevcut.

Dosya Boyutu : 15.7 MB

Rarpass: www.tnctr.com

[quote]http://rapidshare.com/files/92189065/PartitionMagic.rar[/quote][/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle hızlı cevap verdiğiniz için teşekkürler.

Sorunu bide şu sekilde anlatayım , şu an vistadayım elimde recovery cd'si var.HDD toplamda 200 gb kurulum yaparken 3 seçenek sunuyor ve 3'ünüde denedim, istediğim sonucu almadım.Bilgisayarın C'sini 60-70 gb geri kalanını D yapmak istiyorum, ama kurulum vista recovery'de böyle bi seçenek yok!

Partition Magic 8.0 in uyumsuzluk sorunu var son sürümlerine bakacağım...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 yıl yıl...

arkadaslar merhaba.benım sorunum ılk once vista(C:) yuklu toshıba laptopumda C den bır kısmı ayırıp oraya xp kurdum sonra driverlar yuklenmedı xp ye ve xp yı sıldım C yı tekrardan bırlestırdım sonra xp kurulmadı bende bilgisayara yenıden xp kurmaya kalktım C yı tekrardan boldum ama boldugum kısım mantıksal surucu seklınde oldu bana mantıksal surucuye işletım sıstemımı kurmamamı onerdıler ama D yı de boldum ondanda olusan bolum mantıksal sürücü seklınde oldu sonra temız bı format atım dedım C ve D yı bırlestırdım ama ne kadar bolduysem hep mantıksal sürücü olustu ve vista gitti cd de bi sorun var galıba neyse dedım sadece xp yı kurım dedım ama sımdı C ve D ıkısıde mantıksalsal sürücü seklınde xp C ye kurulu (C=100 gb,D=200 gb) ama ben birincil bölüm olusturmak ıstıyorum olmuyor.yanı ben bilgisayarımda mantıksal sürücü olmasını istemıyorum.kısaca ben xp yı ve vistayı tekrardan kurabılecegım 2 adet bilgisayarın ılk halı gıbı 2 tane birincil bolum olusturmak ıstıyorum..ne yaptıysam olmadı tabı butun dokuman fılm mp3 flan sımdı hepsı gıttı neyse bu onemlı degıl..mantıksal bolumu nasıl bırıncıl bolum seklıne getırebılırım..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...