Jump to content

Harici Disk Kurtarma


platinum

Recommended Posts

Boot from CD seçeneği ile başlattığım bilgisayarımda 500GB harici diskim format sırasında takılı kaldı dahili disk olduğunu düşünerek (sistemimde 500GB samsung hdd var) yanlışlıkla üzerindeki veriyi sil seçeneği ile bölümlenmemiş alan yarattıktan sonra ikiye 70GB ve 420GB olarak ikiye ayırdım. 70GB olan kısıma windows kurulsun seçeneğini seçtikten sonra i"şlem yapmakta olduğunuz disk harici olduğundan üzerine windows kurulamaz gibi bir uyarı geldi" durumu farkederek harici diskin usb kablosunu çıkardım. Şimdi bilgisayara taktığımda biçimlendirme uyarısı veriyor. Üzerindeki veriyi kaybettim mi ?yardımcı olursanız sevinirim tşkkürler.

http://img200.yukle.tc/image.php?id=673bicimlendirme.JPG

http://img200.yukle.tc/image.php?id=7003butun_veri_silinecek.JPG

Link to comment
Share on other sites

verilerin BİÇİMLENDİR komutu itibariyle uçmuş bulunmakta. Disk veri kurtarma programları işine yarayabilir bazı dosyaları kurtaramıyabilir.

geçmiş olsun.

bu programı denemeni tavsiye ederim gerçek fiyatı 500 dolardır

Please register to see this content.

kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

Aynısı benimde başıma geldi. Öncelikle tavsiyem kesinlikle harici harddiskin üzerine kurtardıgın hiç bir belgeni kaydetme. Kurtardıkların aynı isimleri taşıdıgından recovery programını birden çok kullandıgında verilerin kullanılamaz ya da kurtarılamaz hale getirebilirsin. Özetle kurtardıgın her veriyi mutlaka başka harddiske kaydet ve taşınabilir hardiskinden tüm verilerini sağlıklı bir biçimde ( video dosyalarını kurtardıgını zanedersin fakat açmaya çalıştıgında malesef hata verebilir.) kurtardıgından eminsen verilerini harci hdd kaydet. Bir tavsiyem daha olacak farklı recovery programları ile mutlaka tarat harddiskini. Degişik sonuçlar elde edersin ve verilerini kurtarma oranı çoğalır. http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=53059 ya da http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=64780&hl= forumda ki recovery kullanabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...