Jump to content

Karakola Hain Saldırı: 15 Şehit! - Hakkari


muselmansuffe

Recommended Posts

41664dabe64b226a61c0158be526e33c.jpg

Hakkari'de 15 Şehit!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne PKk'lı teröristlerce yapılan saldırıda 15 askerin şehit olduğu bildirildi.

Bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından dün yapılan saldırıda, 15 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 2 uzman erbaş ile de henüz temas kurulamadığını bildirdi.

Kaynak: samanyoluhaber.com

Allah (c.c) Rahmet Eylesin.. Sabah sabah habere bak ya..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Allah belalarını versin hepsinin. Kuzey Irakı yakıp yıkın yaw, elinde imkan mı yok, ne var ne yoksa hepsini öldürün, gebertin.

Hiçbir tv kanalı haber yapmıyor ( ntv yarım saattir birşeyler anlatıyor ama ), hiçbir yetkiliden bir açıklama, başsağlığı,terörü lanetleme gelmedi, nasıl bir ülkede yaşıyoruz ya, hala cumartesi sürprizi, selena gibi aptalca programlar yayınlanıyor.

Link to comment
Share on other sites

Allah belalarını versin hepsinin. Kuzey Irakı yakıp yıkın yaw, elinde imkan mı yok, ne var ne yoksa hepsini öldürün, gebertin.

Hiçbir tv kanalı haber yapmıyor ( ntv yarım saattir birşeyler anlatıyor ama ), hiçbir yetkiliden bir açıklama, başsağlığı,terörü lanetleme gelmedi, nasıl bir ülkede yaşıyoruz ya, hala cumartesi sürprizi, selena gibi aptalca programlar yayınlanıyor.

Evet internet olmasa akşam haberlerinde öğreneceğiz. Yani başka birşey olsa, hemen girerler son dakika diye. Bu medyanın da.. :D

Link to comment
Share on other sites

AKTÜTÜN KARAKOLU'NUN KARA TALİHİ

Şimdiye kadar 3 kez saldırıya uğradı

Dün gece hain bir saldırının gerçekleştiği Aktütün Karakolu şimdiye kadar üç kez saldırıya uğradı. Bu üç saldırıda toplam 43 şehit verildi.

Aktütün Karakolu ilk olarak 13 Eylül 1992 tarihinde de PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Yaklaşık 500 kişilik PKK grubuyla çatışan birlikten 22 asker şehit oldu. O günlerde Şemdinli Hudut Tabur Komutanı olan ve Albay rütbesiyle emekliye ayrılan Erdal Sarızeybek bu baskını şöyle anlattı:

"Saldırı haberini alınca takviye kuvvetler gerekti. Karayolu ile Aktütün'e gitmek yaklaşık 5 ila 6 saat. Yolda mayınlama var, pusu var. Bu tür çatışmalarda mutlaka takviye gelecek yolları mayınlıyorlar ve pusu kuruyorlar. Ben muhafızlarımla, 5 kişi helikoptere bindik. Bu UH 1 helikopteriydi. Aktütün'e yaklaştığımızda helikopteri Kobra zennetsinler diye el bombası atmaya başladık. Silahlı helikopter olduğunu düşünsünler diye. Aşağı inip, çatıştık. Çatışma 5 saat sürdü. Takviye kuvvetler geldi. Teröristlerden çok büyük zayiat oldu ama 22 tane şehit verdik"

Bu olayın ardından 5 Haziran 2007 günü kalabalık bir grup, ikinci kez karakola saldırdı. Bu saldırıda ölen olmadı ve teröristler püskürtüldü. Ancak 22 Temmuz 2007 günü üçüncü baskında Er Hüseyin Ay arkadaşlarının kucağında şehit düştü. PKK bu saldırıda Aktütün Jandarma Karakolu'nda vatani görevini tamamlayan askerleri taşıyan Skorsky helikoptere de uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırı yapmıştı.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye İran sınırında bulunan Aktütün Jandarma Karakolu'na 9 Mayıs 2008'de düzenlediği saldırıda 6 askerimiz şehit olmuştu. Saldırının ardından İran- Irak- Türkiye üçgeninde bulunan Dalamper Dağı eteklerinde operasyon başlatılmış 19 terörist öldürülmüştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) karakol baskınının ardından web sitesinden yaptığı açıklamada şöyle denilmişti. "PKK terör örgütü tarafından 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakolumuza yapılan silahlı saldırı ile başlayan sıcak temas durumu geç saatlere kadar devam etmiştir. Teröristlerin takibi sonucu meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi daha şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır. Hava destekli olarak yürütülen çatışmalarda, önceden açıklanan 19 sayısına ilave olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin tespiti maksadıyla, arazi arama ve tarama faaliyetlerine devam edilmektedir."

04.Ekim.2008 11:04:43

Link to comment
Share on other sites

:):D ya ayıptır günahtır artık bu sabilere nedir ya türkiye orduya verdiği parayı kendine bile ayırmıyor yazıktır ya şunların bir kökünü kazıyamadılar bıktık artık şehit haberlerinden hergün şehid herkezde bir korku nedir bu ya kimse cıkıp ne oluyor demiyor ya zengin çocukları denizde muzun üstünde yatlarda bikinili turist kızlarla gezerken bizim gibi garip masum fakir halkın cocukları hadi yavrum siz onları öldürür gebertirsiniz diye gaz verip şaha kaldırıp teröristlerin üzerine gönderiyorlar nede olsa vatan sağolsun değilmi senin kardeşin yada senin baban şehit düşmedi bir madalya iki kahrolsun pkk ama ne fayda geride kalanları düşüne kim var ya bir iki gün sonra yine aynı tas aynı hamam ölenin yanına kalıyor kac taneniz şehit mezarlığına gitti ha hiç gördünüzmü şehit analarının ve şehit eşlerinin şehit mezarlarını sularken ki halini yeter yeter yeter artık be benim iki kardeşimde doğuda yaptı bende gidecem askere benide gönderin doğuya o soysuz zenginleri yolluyamazsınız zaten gücünüz yetmez bizim ulan bu vatan o askerden kacan dtp veya ben türküm diyemiyen ama bu vatanın ekmeğini yiyen ŞEREFSİZLER İN DEĞİL. askere gidecem ama onlar icin değil ben TÜRKİYEDE YAŞIYORSAM TÜRKÜM VE TÜRK EVLADIYIM DİYEN HERKEZ İCİN gidecem canım kanım feda olsun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE (modlarımızdan Allah razı olsun düzeltmişler yazımı sinirle birkaç birşey demiştim tekrar teşekkür ederim bir şehit yakını olarak sinirlerim bozuldu bu gün. artık şehid haberi alınca şarterim atıyor).
Link to comment
Share on other sites

Haber sitelerinden birisinde aynı karakola 1984 ten beri 10 kez saldırı düzenlendiği yazıyordu. 10 kez düzenlenmiş, 110. saldırıyıda düzenleseler hiç önlem alan yoktur, bu nasıl iştir, akıl sır ermez.

Link to comment
Share on other sites

O kadar önemli bir noktada gecekondu gibi karakol ile iş biter mi? Çok saçma yani. Kur bölüğünü oraya. Gerçekten bu işler çok karışık. Çözülmemesi için birileri uğraş veriyor. Bizlere hayırlı diplomatlar, savcılar gerek..

Link to comment
Share on other sites

allah belasını versin bu teröristlerin nasıl oluyor anlamıyorum karakola gelip baskın veriyorlar uzaktan saldırıda bu kadar kişi ölmezdi diyor emekli tuğgeneral ve albaylar adamlar gelip karakolu basmış bir türlü kökünü kurutamadık bu şerefsizlerin nedenleride çok belli

bir gün hepsi geberecek buna şüphem yok allah şehitlerimize rahmet eylesin yakınlarına dayanma gücü versin....

Link to comment
Share on other sites

Allah Belalarını Versin .. BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Bende Karakolda Yaptım Askerligi | Çatışmada Bacağımdan Vuruldum Ama simdi Cok iyiyim bir sey kalmadı..

Haberlere dikkat ediyorsanız hep karakol'la saldırı yapıyorlar cunku en zayıf nokta orası adam istedigibi gelip istedigi yerden ates edip gidiyor siz birsey goremiyorsunuz..

BUNLARA BIR CARE BULSUNLAR .. Gencecik Cocuklar orda boluyor YAZIKKKKKKKKKK

Link to comment
Share on other sites

Aklıma yazacak o kadar çok şey geliyor ki nereden başlayacağımı bilemiyorum.

Şehitlerimiz en güzel rütbeyle ödüllendirildiler (kendimizi hiç değilse bununla teselli etmeliyiz. Yine de ateş en çok düştüğü yeri yakacak.).

Allah hepsine rahmet eylesin. Yakınlarına da sabır dilerim.

Bu olayda aklıma takılan en büyük soru (Askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiş bir yerde 23 kişilik terörist grup elini kolunu sallaya sallaya nasıl karokala kadar gidebiliyor)

Yağmur yağması kameraların etkisini yitirmesi mazeret olamaz. Askeri güvenlik bölgesi ilan edilen bölgeye sızmaları engellemek için tek imkanımız termal kameraysa, yandık demektir. O zaman Amerika'ya rica edelim bize yağmursuz bir günde saldırsın (eğer birgün saldıracaksa) çünkü yazık bize.

Çevremde her zaman söylediğim bazı şeyleri buraya da yazayım.

- Barzani ve peşmergeleri haritadan silinmeden terörün sonu gelmeyecek.

- Her şehit verilmesinden sonra Türk halkına (itidalli olun, sağ duyulu olun) gibi saçma sapan ve boş sözlerle acılı yüreklerimiz avutmaya çalışıyorlar.

Ben hiç değilse bir kere olsun sağ duyuyu, itidali bir kenara bırakmamızı ve tüm uçaklarımızla barzani denilen....? ne kadar şehri varsa alt yapısına kadar hepsini dümdüz etmek istiyorum.

Ondan sonra Dünya kamu oyu ne dermiş, ne eylermiş bunu bir görmek istiyorum.

Bir kere çılgınca davranmamızı istiyorum.

Kendimize korkudan dağlar yarattık. Bizden başka görüp korkan yok.

Çanakkale'de bir avuç oldukları halde düşmanı sıcak görmüş tereyağı gibi eriten atalarımız bu halimizi görünce bizden utanıyorlardır.

Link to comment
Share on other sites

Ne yani muro avartım var diye ben terörist miyim

Öyle birşey demedim farkındaysan ama sınırsız alternatifin varken neden bir teröristi oynayan karakterin fotosonu avatar yapıyorsun?

Tamam bu adam oyuncu, çokta iyi bir oyuncu ama hem bu laneti kınıyorsun hem de Bu kansızlardan birisini canlandıran "karakterin" resmini avatar olarak seçiyorsun.

Çelişki burada...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...