Jump to content

Chip; Vista64 32den Güvenli


akMurat

Recommended Posts

Karşılaştırma yapıldığında, 64-bit'lik Vista'nın 32-bit'lik olan sürümüne göre daha güvende olduğu biliniyor. 64-bit olan sürümde Address Space Layout Randomizer şeklinde bilinen bir güvenlik fonksiyonu da bulunuyor.

64-bit'te bulunan bir diğer fonksiyon da Data Execution Prevention. Sürümün bu özelliği, çalıştırılabilir kodların sistem belleğinin belli bölgelerinde tutulmasına olanak tanır. 32-bit'lik sürümde ise bu fonksiyon, 64-bit'lik sürümde olduğu gibi kapsamlı değildir.

http://www.chip.com.tr/konu/Vista-ya-maksimum-guvenlik-64-bit-lik-surumu-kullanin_8338_9.html

Link to comment
Share on other sites

Bana kalırsa 32bit vistanın windows me gibi olacak akibeti, şahsen ben kullanmıyorum, kullandırtmıyorum, zaten fax bile yok 32bit sürümde, demekki ms kendisi bile ciddiye almıyor.

Link to comment
Share on other sites

Ben şahsen 32 bit sürümden vazgeçilebileceği kanısında değilim. 64 bit için bu kadar sürücü ve program desteğinde eksiklikler söz konusu iken nasıl geçiş olacak? Kendi adıma X64 kullanmayı çok denedim ama her defasında bir noktada her programın 64bit desteğinin olmaması beni X64 yerine X86 kullanmaya itti. Şimdilik bu şekilde devam etmeye niyetliyim, açıkçası çok da memnunum.

Link to comment
Share on other sites

Masaüstü pc'ler de sürücü sorunu kalmadı artık, notbooklarında %90 bütün sürücüleri buluna biliyor.

Program uyumsuzluğu güvenlik zorunluluğundan kaynaklanıyor, yani kendini geliştirmesi gereken vista değil kullandığınız programlar..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...