Jump to content

Nlite Ile Xp Sp3 Yapmak Istiyorum.


vblackbird

Recommended Posts

Merhaba,

Şu anda Nlite programını indirdim ve kendim için bileşenlerimi bir anda kurabileceğim bir Windows XP 32 Bit SP3 hazırlamak istiyorum.

Yapacağım işlemler;

Gigabyte P35C-DS3R Rev 1.1 anakartımın driverları

8800 GT için Nvidia 178.13 sürücüsü

USR 9110 için kurulum ve dongle sürücüsü

Raid Driver'ları (SATA mı SATA2'mi anlamıyorum ama)

vs vs

driversti0.png

w800.png

Aslında bir seviyeye geldim ve aşağıda gördüğünüz durumda sadece driver yükleme kısmı kaldı.

Ancak Nlite driver'lar için inf soyadlı dosyaları istiyor. Ama bende Nvidia'nın ve diğerlerinin exe soyadlı dosyaları var.

Bunun için Driver Magician Lite programı ile mevcut sürücülerimi çıkardım.

Ama bir türlü Gigabyte sitesinden aldığım iki 32 Bit dosyanın driver'ları içinden neyi seçeceğimi anlayamadım.

raidzq5.jpg

w668.png

raid2xu9.jpg

w1075.png

Hangileri gerekli ve ayrıca gördüğünüz SS'de bana bir ton seçenek sunuluyor Nlite içinde...Hangini seçeceğim?

Link to comment
Share on other sites

Zaten yaptım neredeyse bitmek üzre...Sadece Raid driver'larında en son SS de gösterdiğim şeylerin hangisini yahut hangilerini seçeceğim...

Buna cevap verseniz.

Bu arada araştırmaya devam ediyoreum. Ancak bulamadım henüz...

driver entegresını sata-raid olarak yap sata2 bence gereksiz. DriverBase programı ile entegre yaparsan daha sağlıklı olur. Nlite ile başarısız olabiliyor

Link to comment
Share on other sites

driver entegresını sata-raid olarak yap sata2 bence gereksiz. DriverBase programı ile entegre yaparsan daha sağlıklı olur. Nlite ile başarısız olabiliyor

Teşekkürler. Ancak sorumu tam olarak cevaplamadınız. En son SS'de ICH7- 8 - 9 -10 gibi dosyalar var...Ben o penceredekilerin hangilerini seçeceğim onu anlamadım. 7 8 9 eski 10 yeni midir yoksa hepsini mi yükleyeceğim?

Link to comment
Share on other sites

O.s. farklı hepsinde.(XP,2000,XP x64 vs.) Sizinki hangisiyse onu indireceksiniz. Ayrıca Preinstall driver yazanı indirmeye dikkat edin.

Zaten öyle yaptım...Benim soruma ısrarla farklı şekilde cevap veriyorsunuz. :)

Sanırım ben anlatamadım...Yazayım o halde...

En son verdiğim SS'de Intel ® ile başlayan bütün seçenekleri seçip kuracak mıyım yoksa sadece RAID yazanları mı kuracağım?

Bu arada bunların ne anlama geldiği konusunda eksiklerim olduğundan tarif etmek zorunda kalıyorum..Yani ben AHCI, SATA , SATA2, ICH9 ,ICH8,ICH7 nedir tam olarak bilmiyorum..Sadece işimi yapabileyim istiyorum...

Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler Morning arkadaş. Herhangi bir çakışma yaşamam değil mi?

orasını bilemem işte.Bazı sürücüler ile çakışma yaşanabiliyor.Bu çakışma hatasını alırsanız her sürücüyü teker teker ekleyin (İlk sürücüyü,sonra 2.sürücüyü sonra 3.sürücüyü.vs) böyleceçakışma yapan sürücüyü bulabilirsiniz (umarım işe yarar)

edit:bu arada konuyu yanlış yere açmışsınız ben de anca farkettim :) (doğru yer katılımsız kurulum destek)

Link to comment
Share on other sites

Çıkan driverların hepsini seçebilirsiniz ancak ilk 2 sürücüyü seçmeyin bana kalırsa, çakışma yapabilir. Diğerlerinin hepsini seçebilirdiziz hepsi intel paketi sonuçta, daha iyi olur eski yeni bütün intel çipsetlerin sata driverlarını gömmüş olursunuz başka desktop ve laptoplar için de driverlar entegre edilmiş olur.

Bilgisayarınızın diğer donanımlarınıza ait yedekleyip entegre edeceğiniz driverlardan ise özellikle ses kartı ve vga kurulmayabilir veya eksik kurulabilir. Salt Inf dosyası bilgileri ile özellikle ses ve vga driverları büyük ihtimalle sorun çıkarıyorlar, kurulmuyorlar. Umarım şansınız yaver gider. Aksi durumda önerim Driverpacks paketleri şeklinde entegre etmenizdir. bu durumda kurulum süresi uzayacak ve driver versiyonları biraz(6 ay kadar) eski sürüm olacaktır ancak en sağlıklı yöntemdir şu anda. Ses ve vga driverları sorunsuz oluyor driverpacks ile.. Kolay gelsin bol şans ve başarılar. Bayramımız mübarek olsun.

Link to comment
Share on other sites

Aksi durumda önerim Driverpacks paketleri şeklinde entegre etmenizdir. ............ Ses ve vga driverları sorunsuz oluyor driverpacks ile..

İşta aradığım kişi. Barış Bey merhaba.

Şu sözünü ettiğiniz driver pack şeklinde entegre işlemi ve tüm diğer işlemleri sizler nereden öğrendiniz. Bir kaynak var ise ben de kendime özel XP hazırlamak istiyorum.

Yardımcı olur yol gösterirseniz sevinirim.

Ayrıca sanırım sürücüsüz olarak siz PERFECT XP SP3+ PLUS V2 EDITION adı altında bir işletim sistemi yayınlamışsınız. Aynı zamanda bunu da indiriyorum...Kendimkini beceremezsem sizinki ile yola devam edeceğim...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...