Jump to content

2 Pcyi Birbirine Bağlamak


decisionmvo

Recommended Posts

:pardon: Arkadaşlar yeni bi laptop aldım. Bu laptopu masa üstü bilgisayarıma bağlayıp masa üstü bilgisayarımdan dosya transferi yapmak istiyorum böyle bişey mümkün mü eğer mümkünse nasıl yapıldığı hakkında bilgi verir misiniz lütfen? modemim kablolu 4portlu modem laptop kablo ile nete bağlı yardım lütfen :thumbsup:
Link to comment
Share on other sites

denedim ama olmadı :thumbsup: dosyalarıda paylaşıma açtım ağ bağlantı sihirbazından ağı kurdum yine aynı ağ bağlantılarında birbirini görmüyorlar ağ bağlantılarından çalışma gurubu bilgisayarlarını göster e tıkladığımda bi müddet sonra şöle bi yazı çıkıo

Ev-Ağı erişilemez.Bu ağ kaynağını kullanma izniniz olmayabilir.Erişim izninizin olup olmadığını öğrenmek için bu sunucunun yöneticisiyle temasa geçin

Bu çalışma gurubu için sunucuların listesi kurulamıyor

dio yardım lütfenn

Link to comment
Share on other sites

Sanırım işletim sistemin vista. Vistada durum biraz değişik. İlk başta ağ merkezinden dosya paylaşımını açman lazım. daha sonra herhangi bi klasöre paylaşım vericeksin sonra çalıştıra paylaşım verdiğin pc'nin ip sinini yazıp enterladığında sana kullanıcı adı ve pw sorucak. burda dikkat etmen gereken iki önemli unsur var. 1 kesin bi pw si olmalı 2.si ise user name arasında boşluk olmaması. user name ve pw yi girdikten sonra paylaşım verdiğin dosyalara ulaşabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Belgenin bulunduğu klasörü pylaşıma aç, iki makinayıda modeme bağla, Ağ Bağlantılarım' a sağ tıkla, Bilgisayar Ara'yı tıkla, Bilgisayar Adı bölümüne diğer bilgisayarın adını yaz, Ara'yı tıkla bekle sağda bilgisayar görünmesi lazım tıkla paylaşıma açık klasörden belgeni al. Fire Wall varsa bilgisayarı bulamayabilir onun için onu devre dışı bırakmakta fayda var.(Bilgisayar adını öğrenmek ve değiştirmek için bilgisayarım sağ tıkla, Bilgisayar Adı sekmesi)

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım Senin sorun şöyle bişey:)

Senin MasaÜstü ile Laptobun Bilgisayar Adı Aynı.Ama sen diyorsun ki 2side internete giriyor.İp Alıyor..Ama şunu gözden kaçırmışsın.Senin Masaüstü WORKGROUP ağına bağlı.

Laptop ise

Ev-Ağına Bağlı.Normalde 2 Bilgisayar Aynı ağda olsaydı İp Alamazdın.Çünkü Aynı Ağda Aynı isimle 2 bilgisayar olamaz.

Şimdi Senin yapıcağın olay şu.

Bilgisayarıma sağ tıkla-özellikler-Gelen Penceden Yukarıdaki sekmeleren Bilgisayar Adına tıkla Değiştir Butonuna tıkla User2 Yaz.

Çalışma Grubuna da WORKGROUP yaz eğer Ev-Ağı Yazıyorsa.Ve tamam da Bilgisayarı yeniden başlat.

masaüstünden bir dosyayı paylaşıma aç.Ve laptopdan masaüstündeki paylaşıma açık dosyaya girmeye çalış.Eğer sorun çözüldüyse buraya sonucu yazarsan sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...