Jump to content

Crcdisk.dll Hatası. Güvenli Kip Açılmıyor Yardım!


pcperiskop

Recommended Posts

Arkadaşlar, 1 haftadır bilgisayarımda enteresan bazı durumlarla karşılaşıyorum. İşletim sistemim Vista Home Premium ve lisanslı. 120 GB bir harddiskim, 2048 MB Ram'im, 3 GHZ Core Duo İşlemcim var. 1 haftadır bilgisayar açılırken ve yanlış kapatma, elektrik kesilmesi vs. durumlar da olmamışken, disk taraması yapıyor, sonra açılıyordu. Disk taramasında düzelttiği ve sildiği dosyaların isimleri $0 ile başlıyordu. Son iki gündür bilgisayarım hiç açılmadı. Vista açılırken siyah ekran üzerinde bir kutuda bir bant soldan sağa doğru kayıyor ya, tam orada yeniden başlatıyordu. Güvenli kipte açmaya çalıştığımda ise tam CRCDISK.dll dosyası yüklenirken yeniden başlatıyordu. Formatladım bilgisayarı ve sistemi yeniden kurdum. Açılırken yine disk taraması yaptı. Güncellemeleri kurduktan sonra disk taraması yapmamaya başladı. Service Pack 1 indirdim ve kurmak istiyorum ancak bir iç hata oluştu diyor ve kurulum gerçekleşmiyor. kullanıcı denetiminden değil, çünkü yönetici olarak çalıştırıp kurmayı denedim yine aynısını yaptı. Güvenli kipte açmayı denedim ama yine olmuyor. CRCDISK.dll yüklenirken yine yeniden başlatıyor. Sorun Harddiskimde olabilir mi, Harddiskim sorunlu ise düzeltebileceğim ve vista uyumlu bur program tavsiye eder misiniz?

Link to comment
Share on other sites

1-İlk olarak bios ayarlarını sıfırla

2-Sorun (arkadaşın da söylediği gibi) HDD 'den kaynaklanıyor galiba. Ama emin olmak lazım. Format HDD yi düzeltmez Fdisk yapman lazım

3- Fdisk yaptıktan sonra (Hirens Boot Cd içindeki "Disk Partition Tools" araçları ile yapabilirsin. HDD yi komple silip yeniden bölüm oluşturacaksın.) Active Kill Disk isimli program var. Onunla diskini fabrika çıkışı hale getirebilirsin. Bu programı da Hirens içinde bulabilirsin.

Bütün bunları yaptıktan sonra Hard Disk Sentinel programı ile HDD yi test edip sağlık durumunu öğrenebilirsin...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...