Jump to content

Firefox Kromlandı: Tilkiye Google Makyajı


excellence

Recommended Posts

assa687.jpg

Eklenti diyarına ufak bir seyahat: Google Chrome'a has yeni fonksiyonları Firefox'a eklemek mümkün.

Google'ın yeni web tarayıcısı Google Chrome ilk bakışta Incognito (gizlilik) modu, kimlik avı koruması ve Speed Dial gibi kullanışlı özellikler ile ilgi çekiyor. Ama ne yazık ki tarayıcı-rakiplerinde bulunan bazı özellikleri bünyesinde barındırmadığı da bir gerçek.

Firefox'tan vazgeçmeyip yine de Google Chrome'un şık fonksiyonlarını kullanmak mümkün. Ufak eklentiler ile Mozilla tarayıcısını Chrome özelliklerini ekleyebilirsiniz. Sizlere resim köşemizde bunu nasıl gerçekleştirebileceğinizi kısaca anlattık.

2u9iao2.jpg

Google Chrome'un Gizlilik Modunu (Incognito Modus) Stealther eklentisi ile Firefox'a da ekleyebilirsiniz. Eklentiyi etkinleştirdiğinizde normalde sörf sırasında kaydedilen tüm yerel izleri siliyor.

Download Stealther:

2en3mmh.jpg

Google Chrome ekstra indirme penceresi olmadan idare ediyor. Bir indirme süreci başlatıldığında kullanıcı, tarayıcı penceresinin sol alt tarafındaki ilerleme göstergesi ile bilgilendiriliyor.

Firefox eklentisi Download Statusbar bundan daha da fazlasını yapabiliyor. Mesela eklenti geri kalan indirme süresini ve indirme sunucusunu gösterebiliyor.

Download: Download Statusbar

29ymglx.jpg

Google Chrome'da yeni bir sekme açtığınızda en sık gezdiğiniz web sitelerinden oluşan ufak bir ön izleme ile karşılaşırsınız. Speed Dial ile sevdiğiniz sitelerin hangisinin bu kısayollara atanması gerektiğini kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Bu sayede sörf geçmişiniz üzerinde tam bir kontrole sahip oluyorsunuz.

Download: Speed Dial

r0twqx.jpg

Google Chrome ile Gmail gibi web hizmetlerini doğrudan masaüstünden başlatabilirsiniz. Prism for Firefox da aynı işlevi sunuyor.

Eklenti her web hizmeti için masaüstünde bir kısayol oluşturuyor ve istek üzerine bunları ikonlarla süsleyebiliyor. Kısayolu oluştururken Firefox navigasyon tuşlarının hangi bölümünün görünmesini istediğinize karar veriyorsunuz. Eğer hepsini kapatırsanız sanki kendi başına çalışan yerel bir program kullanıyormuş hissine kapılabiliyorsunuz.

Download: Prism for Firefox

30cbzft.jpg

Kimlik Avı siteleri genellikle orijinal sitelerin URL'lerine benzer URL'ler kullanır. Aynı Google Chrome gibi Locationbar da o anda gezilen internet sitesinin alan adını Firefox'un adres satırında belirginleştiriyor ve kullanıcının olası bir taklidi daha çabuk fark etmesini sağlıyor.

Eklenti ayalarından alan adının yazı rengini değiştirebilirsiniz. Böylece alan adı adresin geri kalanından daha rahat bir şekilde ayırt edilebiliyor.

Download: Locationbar

CHIP

Link to comment
Share on other sites

Bu son eklentinin özelliği ie de var firefox da olmaması büyük rezillik, güvenlik için basit ama işe yarayacabilecek bir ayrıntı.

Bu eklentide sadece domaini koyu gösteriyor, kırmızı belirtmesi için ayarlamanız gerekiyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...