Jump to content

Toshiba Portage Format Imkansız


ash_yoursoul

Recommended Posts

Herkese merhabalar.

Toshiba portage pp350e ( 3500 ) dizüstü bilgisayarım var.Üzerinde tablet pc yüklü.Windows xp ye çevireceğim ama bootable xp cdlerin hiç biri açılışta işe yaramıyor.Harici usb bir cd romum var ( üzerinde orjinalden yok.) Biostan cdromu seçiyorum tncxp deniyorum başka cdler deniyorum orjinal cd deniyorum boot olarak açılmıyor.

Nasıl format atabiliriz bilen arkadaşlar varsa lütfen yardım edin.Teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

TncXP Sp3'ü denediniz mi?

Arkadaşım bütün programların yedeğini al sonra her iki diski sil ve yeniden bölümle sonra sata drever entegreli xp cd sini tan ve başla yüklemeye tabiki bu arada biostan cd rom dan başlat seçeneğini de unutma

kısacası birde bu yöntemi dene yani yüklenmez diye bişey yok hadi kolay gelsinnn

Link to comment
Share on other sites

İlginize teşekkürler ama zaten sorun açılışta cd yi görmemesi.Harici cd rom windows ta çalışıyor ama restart atıp biostan cd romu seçmemem rağmen açılışta hiç bir windows kurulum cd sini boot etmiyor ve direk işletim sistemi açılıyor.Hayatımda karşılaştığım ilk sorun.Anlam veremiyorum bir türlü..

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım harici cdrom takılı iken bilgisayarı başlattığında biostan görebiliyor musun? Eğer göremiyorsan boşuna cdrom dan başlatma seçeneğini işaretleme. Zaten cdrom dan başlat seçeneğide bu boot için doğru bir seçenek değil. Senin eğer var ise biostan çıkarılabilir sürücüleri yani "Removable Devices" gibi bir seçeneği ya da "Usb Boot" gibi bir seçeneği seçmen gerekiyor. Biosta cdrom unu göremedikten sonra hangi cd yi kullanırsan kullan hiçbir kurulumu gerçekleştiremezsin.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 ay sonra...

Aynı Notebook Bendede Var Arkadasın Anlatmak iStediqini Cok iYi Anladım Bunun iCin Bende Foruma Bi Konu Actım Ama Pek iC Acıcı Cvp lar Yok Yani olay Su Notebook u USB den USB rom dan Baslatamıyosun Bios Die Bisey Yok Yani F2 Del F8 Yada F12 den Bios a Giremiosun Bios Yok Cunku bios Dediqi Sey Ok Yonleri iLe HDD Cd Rom Lan Boot Flopy Sadece Bunlar Var Secebilecegin Bunun Dısında Bios a Girimde Remove Falan Yapim diemiosun Sorun Zaten Burda Benim Bildiqimi Zaten Sizde Biliyorsunuz Amac Farklı Bi Cozum Almakta.

Link to comment
Share on other sites

onun diski sata dır garantisi yoksa diski çıkar

başka bi pcde tüm bölümlerini sil

yani disk biçimlendirilmemiş olsun kendi laptopuna tak pc diski göremeyeceği için mecburen cd den başlatacak....

edit : biosta şifre olunca hep öyle yaparım :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...