Jump to content

Modemler çöpe Arkadaşlar


Zero_1577

Recommended Posts

Modemler çöpe gidecek

Milyonlarca kullanıcı yenisini alacak. Neden mi?

18.09.2008 10:08

İnternet daha da hızlandığında ve IEEE'nin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni veri transfer protokolü 802.11n dünya standartı olarak kabul edildiğinde hızlı internet isteyen milyonlarca kullanıcı yeni modem almak zorunda kalacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, DSL hatların yaygınlaşması ile dünyada milyonlarca kullanıcı, maksimum 125 Mbps hızını destekleyen modem kullanmaya başladı. Ancak dünyanın en büyük meslek örgütlerinden olan IEEE, (The Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) bir süredir üzerinde çalıştığı yeni veri transfer protokolü olan 802.11n'ye son şeklini 2009'un ilk çeyreğinde verecek ve genel standart olarak dünyanın her yerinde kullanılacak.

802.11n, standardı, maksimum veri transfer hızını 300 Mbps'ye taşıyacak, bunun yanında eş zamanlı olarak çoklu veri iletişimi yapılmasına imkan tanıyacak. 802.11n standardını bu kadar hızlı yapan mantığın altında çoklu anten sistemi kullanılan MIMO (Multi Input, Multi Output) teknolojisi yatıyor. Evlerde kullanılan modemler, maksimum 125 Mbps hızını desteklediği için yüksek hızlı internet isteyen milyonlarca kullanıcı, internetin de hızlanmasının ardından eski modemleri ''çöpe atmak'' ve yeni modem almak zorunda kalacak.

Şu an piyasada 802.11n protokolünün ''taslak'' metinlerine göre dizayn edilmiş ''Draft-N'' logolu ve çok antenli bazı modem modelleri bulunsa da internet forumlarında bazı analistlerin, ''muhtemel sorunlara karşın, standart kabul edilmeden modem alınmaması'' yönündeki uyarıları dikkat çekiyor.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=98293&cat=210&dt=2008/09/18[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

öyle ama bura türkiye neyin ne zaman olacağı belli olmuyo 3G de gelecek dediler hala gelecek onun için türkiyede hiç bir şey zamanın da olmaz ama zamanın dan önce olduğu da görülmüştür dimi belki ttnet bi atak yapar da bizde seviniriz dimi yani bunu da düşünmek lazım :rolleyes2::clapping: :clapping:

Link to comment
Share on other sites

En sevmediğim kurum ttnet hiç bir şey yapmıyorlar keşke başka bir kurum ve onlara ait bir hatları olsa ve aralarında çekişme olsa sonuçta bunlar olmuyacak biliyorum ttnete kalırsa benim torunlarım kullanır 32mb interneti adam gibi

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...