Jump to content

Hemencevir'in Sistemi Nedir?


Recommended Posts

hemencevir.com var biliyorsunuz aynı proçeviri gibi bilgisayar tabanlı bir programdan çevirip gösteriyormuş..bu nasıl bişii:D biz yapabilir myz?

Link to comment
Share on other sites

tabiki yapabilrisin . oncelikle böyle bir sistem yapmak için kesinlikle asp.net tavsiye ederim neden ? nesnel tabanlı c# veya visual basice hakımsen kod yapısı olark asp.net bunlardan biri ile kodlanıyor

nasıl yapılıyora gelelim. bence söyle olabilir öncelikle bir database yapısı vardır tahminen söyledir

ID (primary key) TR EN

1 git go

2 oku read

vs gibi

sonra cümle giriliyor

hello world

simdi burda texti kelimere böleceksin nasıl

boşluk karakterini görene kadar hepsini alıp bir diziye kopyala boşluk gelince onu bir kelime olarak misal bir degiskene yada bir tabloy bir yere al canın nereye isterse..

sonra boşluk nokta virgil fln harici yani harf ya da rakam görene kadar ilerle sonra yeni kelime al vs diyerek

cümleyi kelimere böl..

sonra her cümleyi sırası ile databasede ara karsılıgını bul yerine yaz bulamazsan aynın yaz..

bunda bazı teferruatlar var ne gibi dersen es anlamlı kelimer oldugunda napcaz fln diyebilrsin geliştirme surecınde onlarıda bir sekilde halledersin tüm projeyi simdi tak kafamdan yazamam ama ben olsam böyle yapardım..

ingilizcem cok iyi olması lazım birde ya da olan birini bul :D cünki veririmde sadece kelime cevirisi yapmak bu sekilde cokda basarılı bir islem olmaz tr ye geçişi en iyi sekilde yapmak için özneyi yuklemi fln bulup onları basa almak sona koymak gibi durumlar yapcan.. cünki bazen ingilizce tersten okunan bir dilmiş gibi olabiliyor.. anlam tr göre sondan geliyor. basta söylenecek sonda yazılıyror fln. neyse öle..

Link to comment
Share on other sites

ben başka sitelerden de araştırdım sitenin belirli bir veritabanı üzerine kurulmadığı ana bilgisayarında windows tabanlı bir çeviri programı ile işlem yaptığını söylüyorlar..örnek şöyle olabilir belki

ProCeviri 2008 gibi çünkü elimde ingilizce çok uzun bir metin vardı hemençevirde cevirdim cok güzel cevirdi pro cevirde çevirdim aynı noktasına kadar herşeyi çeevirdi..böyle bir sistem olabilir mi?yani öncelikli olarak sıraya sokar çevirilieri programla çevirip geri gönderir?senin dediğin sistemde şu olur

I=>Ben

Love=>Sevmek

You=>Sen dimi :drinks:

biri oraya I love you yazdığında ben sevmek sen cümlesi okunur ama proçevir ve hemencevirde ben seni seviyorum olarak çıkıyor ..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...