Jump to content

Kayıt Takip Hatası Ne Demek


Meftun

Recommended Posts

Arkadaşlar birçok marka cd ile denedim cd yazmayı ( dmc,princo,diamond) ve en düşük hızda yazdırıyorum yüzde 96 da ya da yüzde 80 den sonra "kayıt takip hatası" diyor ve cd yi yazmıyor. ne demek bu ?

ultraiso da ve nero da denedim yazmayı

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

eğer başka imajlarıda denediğinizde aynı hata oluyorsa cdrw'nın yada dvdrw'nızın ide bağlantı kablosunu değiştirin kablolar zamanla eskiyor bende bir hata veriyordu defalarca yüzlerce cd dvd harcadım hepsinde belli bir yerden sonra hata almıştım tüm hızlardada denemiştim hatta burayada yazdım sonra kabloyu değiştirdim ve sorun çözüldü isterseniz bir deneyin 3ytl bişey kablo sorununuzu çözebilir zamanla ısıdan filan kablolar bozulyor..

Link to comment
Share on other sites

sorun nerodan kaynaklanıyor olabilir ultra iso da neronun cd yazma tabanını kullanıyor bu yüzden nerodaki bir hata 2 programdada aynı hataya yol açabilir. ashampoo burning studio ile bir deneyin derim eğer sorun devam ediyorsa ide sata kablosu yada CD,DVDRW bozulmuş olabilir.

düşükte olsa bir diğer ihtimalde bilgisayarınıza bulaşmış olan bir virüs olabilir.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 ay sonra...

arkadaşlar uzun süre bu işlerle uğraşmış biriyim.pardus,win7 ve winxp var aynı anda kullanıyorum. dün formdan indirdiğim bir imajı xp yazarken benimde başıma geldi. önce cd mi diye şüphelendim değiştirdim.dvdrw değiştirdim.elimde malzeme olduğu için değiştirmek kolay oluyor :). aynı makinada win7 ve linux(pardus) denedim sorunsuz yazdı. yani sorun winxp olan sistemimdeymiş. nero yu kaldırdım xp ye bakım yaptım tekrar kurdum. sorunsuz 2 dvd ve 3 cd yazdım belli bir süre sonra aynı hatayı tekrar yaptı. winxp yı yeniden kurdum sorun gitti. yani bu tür durumda sabit bir hata yok xp sağlam gözüksede yıpranabiliyor. bir çok programı yükleyip deniyoruz kaldırıyoruz tüm bunları yaparken bir bakıyoruz xp sağlam ama ie geç giriyor nette yavaşlama oluyor yani bir şeyler garip olabiliyor. sabit hata olmayabiliyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...