Jump to content

Sorun Çözülmüştür.


CaNCaN

Recommended Posts

XP kurarken "Üçüncü parti bir SCSI ya da RAID sürücüsü yüklemek isterseniz F6’ya basın…” ibaresi gelince F6 ya basacaksın.Sonra "S" tuşuna basıp Sata-Raid sürücüsü yüklemelisin. Anakartın ile sana bir disket verilmiş olmalı. Bu diskette sata-raid driverlerı oluyor. Disketi takıp kurulumu yapınca düzelmesi lazım.

Buradan düzelme olmazsa önce bir HDD test programı vereyim.Hard Disk Sentinel Pro. Bu program ile HDD ni test et. Sorun varsa gösterir (Bad sektör falan).Programı forumda arattır olması lazım.

Bu da işe yaramazsa; "Hirens Boot Cd" var. Bu cd ile makineyi açıp içinde bulunan HDD araçlarından "Active Kill Disk " programı ile fabrika formatı atıp HDD yi cillop gibi yapabilirsin. Bu son çaredir.Garantisi varsa bu işeme gerek yok.Birinci ve ikinci yöntem işe yaramazsa garantiye gönder.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım sen format atabilmişsin burda Sata/Raid sorunu yok zaten niye raid sorunu diyorsunki senin

sorunun sadece bir driver çakışması yada (Görev yöneticis/İşlemler ) bakarsan bir program yada virüs çalışmakta olabilir sorun hangisindeyse gidermeye çalış yada yapamazsan bir daha format at.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım Xp yi kurduğuna göre Sata Raid driverları gerekmiyor demektir. Xp yi kurduktan sonra anakart cd sinden sürücüleride yüklediysen sorun olmaması gerek. Sürücüleri yanlış yüklediysen, bu yavaşlama ve donmaların sebebi bu olabilir.

Bilgisayarıma sağ tıkla açılan menüden Özellikleri tıkla. Donanım sekmesinden Aygıt yöneticisini seç ve sarı ünlemli veya soru işaretli olanlar var mı bak. Varsa sürücülerini yeniden yükle.

Link to comment
Share on other sites

Tam bir virüs taraması gerçekleştirirsen senin için iyi olabilir ayrıca Anakart bios güncellemesi yaparsan belki sorun kalmıyabilir.!!!

Defrag yaptırman sistemde dağınıklıkları toplar biraz disk performansı artar ama gerçek sorunlar devam eder o yüzden sorunu bulup çözmen gerek.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...