Jump to content

Turkcell Yurtdışında


Zero_1577

Recommended Posts

Turkcell resmen Belarus'da

Turkcell İletişim Hizmetleri, Belarus'da yerleşik Best'ın % 80 hissesinin devrini gerçekleştirdi

27.08.2008 10:53

Turkcell'den İMKB'ye yapılan açıklamada, 30 Temmuz 2008 tarihinde kamuya yapılan özel durum açıklamasında, şirketin, çevre ülkelerde oluşan yatırım potansiyellerini değerlendirme çabaları kapsamında Belarusian Telecommunications Network'ün (BEST) hisselerinin yüzde 80'ini devir almak üzere bir satın alım sözleşmesi imzaladığının ve satın alma işleminin, satın alım sözleşmesinde belirlenen koşulların yerine getirilmesi üzerine tamamlanacağının bildirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

''26 Ağustos 2008 itibariyle, Best'in hisselerinin yüzde 80'ini devir almak üzere belirlenen koşullar yerine getirilmiş, hisse devri gerçekleştirilmiş, Turkcell'in bu satın alma ile ilgili olarak taahhüt ettiği tutarın ilk taksiti olan 300 milyon ABD Doları ödeme gerçekleşmiş ve satın alma işlemi tamamlanmıştır.

BEST'in alımının Turkcell'e büyüme potansiyeli olan bir pazara giriş fırsatı yarattığını düşünüyoruz. Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğunda elde ettiğimiz deneyim ve bilgi birikimimizi Belarus'da BEST'i en kısa sürede etkin bir biçimde farklılaştırmak için kullanacağımıza inanıyoruz.

Kaynak

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=93701&cat=210&dt=2008/08/27[/CODE]

trkte8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...