Jump to content

Büyük Bi Arşivim Var.dvdleri Nasıl Koruyabilirim.


paradox1453

Recommended Posts

ARkadasım benimde büyük br arsivim war ama dvd leri toplamakta zorlanıyordum 1 saat lagzım olan seyi arıyordum ben kendimi bildim bileli BENQ DvD Kullanırım Cok saglam bir katmanı var ama dedigim gibi soradan 500 GB lık bir HDD aldım Suan cok rahatım sanada tavsiye ederim :)

Link to comment
Share on other sites

Hdd lerde okadar sağlam çözümler değil;

Seagate hdd 2 yıl sonra tıklamaya başladı (Seagate 7200 Rpm 320 Gb 16 Mb cache sata hdd) yani bozuldu garantiye gitti yenisi geldi 4 hafta geçti oda tıklamaya başladı ve gitti sonra 2gün önce yine yenisi geldi ve buda bozuk bilgisayarcı abime geri werdim tekrar garantiye gidecek yani diyeceğim ben gibi teknoloji konusunda şansız isen hdd bozulabilir we bukez tüm arşivin çöpe gidebilir umarım böyle bir sorunla karşılaşmazsınız ama buda bir gerçek...

Link to comment
Share on other sites

haklısın aslında ama bu kul yapısı sonuçta arkadaş dvd almış mesela saklarken iyi muhafaza ettiği halde bazı filmleri seyredemiyo yani dvd kalitelide olsa iyide saklasan onada bişey olabiliyor seninde başına hdd konusunda gelmiş ama bişeyler ilerde bozulacak diye almazsak bu seferde biz madur duruma düşeriz

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşım tüm dünyanın olduğu gibi seninde sorunun arşivleme yani bilgi saklama. Öncelikle Princo uzun süreli arşivlemeler için uygun bir medya değil. Bu alanda iyi olan markaların başında Verbatim gelmektedir. Ayrıca saklama koşullarıda önemli. Cd çantasındaki dvd lere temas eden kumaş ve plastiklerde çok önemli. Ben 6 ayda cd yüzeyine bir şekilde yapışan ve cd yüzeyini tahriş edip kaldıran ve kullanılmaz hale getiren cd çantaları gördüm. En iyisi ayrı ayrı kutular tabii ki o da belli bir depolama alanı ihtiyacı doğuruyor.

Sen birde TRT veya diğer Tv kanallarının arşivlerini düşünebiliyormusun. Neyse çözüm olarak şimdilik fiyatları çok pahallı fakat kısa süre içinde uygun satış fiyatlarına geleceğini tahmin ettiğim Blu-Ray yazıcılar. Tek katmanda 25 GB - çift katmanda 50 GB veri yazmana olanak tanıyorlar. Bu da demektir ki 12 DVD yi tek blu-ray medyaya yazabileceksin. Dayanıklılık ise DVD lerle kıyaslanmayacak derecede iyi.

Harici harddisklerde bir çözüm gibi görülebilir ama sonuçta mekanik ve dönen bir parça. Bir elinden düşmeyle veya çalışırken bir sarsıntıyla geri dönülemez şekilde tüm arşivinden olabilirsin. Riskli gibi geliyor bana.

Link to comment
Share on other sites

arkadadaşım ben sana güzel bir saklama yöntemi söyleyeyim ben bu şekilde uzun sürelerdir saklıyorum. şuana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. eğer cd çantalarını çok seviyorsan pekala dvd lerin o çantada kalsın ama çantanın içine en az 5 - 10 adet silikajel koy hani yeni bir ayakabı aldıımızda içinde rutubeti kokuyu alması için genelde kağıt minik bir poşedin içinde olan madde. bunlarda 5 10 tane kadarını cd çantanın belli bölümlerine yerleştir.

benim kulandığım yöntem. kapalı kaplar aldım özell arşivlerm için bunu pazarlarlarda bilastikçilerde bulabilirsin pilastik ve tamamen kapanabilen kutular saydam olanlar tercihim. bunun içine dvdlerini kağıt zarflara koyarak sıralar ve içine dediğim gibi 5 10 tane silikajel koyup kapağı kapatırsan ve sıcak ortamdan saklarsan hiç bir sorun olmadan arşivini saklayabilirsin..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...