Jump to content

Cd-rom Sürücü Hatası


fatihselim

Recommended Posts

Arkadaşlar bilgisayarım 2 gündür hiçbir cd veya dvd okumamaya başladı. Aygıt Yöneticisinden baktığımda bütün ROM sürücülerinde (DVD+-RW, Sanal CD-ROM'lar)Ünlem işareti var. Sürücülerin özelliklerine baktığımda hepsinde şu hata gözüküyor

"Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (Kod 39)"

Bütün CD-ROM ve türevlerinin driver'larını kaldırdım yeniden yükledim olmadı. Daemon Tools, Alcohol %120, Nero Image,... vb. gibi bütün sanal sürücüleri kaldırdım olmadı. Yeniden yükledim gene olmadı. XP cd'disini ağ ortamından bir bilgisayardan açtım Aygıt Yöneticisinden CD-ROM driverlarını güncelle diyerek tarama yaptırdım gene olmadı.Eğer ekleye bilirsem Aygıt Yöneticisinden aldığım bir fotoğrafıda koyacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bilgisayar_Hata_by_fatihselim.jpg

Link to comment
Share on other sites

Benim sorunum tam olarak senin dediğin gibi değil.DVD+-RW'ı bilgisayar biosta görüyor.CD'den açılan işletim sistemlerini çalıştırabiliyorum ama kendi Harddiskimdeki Windows XP'mi açınca yukarıdaki belirtiğim resimde olan hatayla karşılaşıyorum.

bilgisayarını sağlıklı çalıştığı bir güne sistem geri yükleme yaparsan sorunun düzelir yani 3-4 gün önceye.[/CODE]

İşte asıl sorunlardan biride ben hiçbir zaman sistem geri yüklemeleri açık bırakmam kapatırım dolayıyla bu yöntemde uygulanamıyor

Link to comment
Share on other sites

Aşşağdaki dosyayı indirip, ilk önce resimli olana sonra diğerine tıklayıp reset atın. Reset attıktan sonra gözükmesi lazım.

http://rapidshare.com/files/140620708/cd_roomu_goermeme.rar.html[/CODE]

İnternete yeni geldim.Birazdan denicem inşallah hata düzelir.Şimdiden sağol.İşte bi,r TNCTR yardım eli örneği daha

:huh::)

Link to comment
Share on other sites

Aşşağdaki dosyayı indirip, ilk önce resimli olana sonra diğerine tıklayıp reset atın. Reset attıktan sonra gözükmesi lazım.[/CODE]

Ggforce arkadaşa teşekkürü bir borç bilir saygılarımı sunarım.Dediğini yaptıktan sonra hataların hepsi düzeldi sağolasın.

:):lol: Bir önceki mesajtaki sözümü tekrar ederek "İşte Bir TNCTR Farkı ve TNCTR Yardımlaşması Örneği Daha" derim. :):lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...