Jump to content

Programlanabilir Madde çok Yakında (!)


Zero_1577

Recommended Posts

Programlanabilir madde çok yakında (!)

Intel teknoloji bölüm başkanı Justin Rattner, elektronik cihazları çok küçültebilecek "programlanabilir madde"nin 40 yıla kullanımda olacağını söyledi.

23/08/2008

Intel Developers Forum'un (Intel Geliştirici Forumu) son anafikir konuşmalarından biri, şirketin teknoloji yöneticibaşısı Justin Rattner tarafından yapıldı. Rattner, önümüzdeki 40 yıl içinde hayata uyarlanabileceğini düşündüğü "programlanabilir madde" hakkında ilgi çekici bilgiler verdi.

Rattner'ın açıklamasına göre, programlanabilir madde, mantıksal işlem yapabilen ve küçücük devreleri işletebilen fotovoltaik (ışıktan gerilim üreten) mini mini cam kürelerden oluşuyor. Bu parçacıklara "katom" adı veriliyor. Katomlar, elektrostatik sayesinde bir arada durup uyumla hareket edebiliyorlar.

Programlanabilir madde, "dijital baskıda son nokta" olarak görülebilir bir teknoloji. Programlanabilir madde hayatlarımıza girdikten sonra, pek çok elektronik ürün bu maddeden imal edilebilecek ve böylece katlanıp PDA'ya dönüşen dizüstü bilgisayarlar, başparmak tırnağı boyundaki cep telefonları bilimkurgu hayalleri olmaktan çıkacak.

http://yahoyt.com/h/1960/programlanabilir-madde-cok-yakinda-[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...