Jump to content

Lisans Lı Vista Kullanlar Xp Geri Dönüyo


Zero_1577

Recommended Posts

Özel bir şirketin yaptığı araştırmaya göre, Vista lisansıyla alınan bilgisayarların yaklaşık üçte biri XP'ye geri düşürülüyor.

22/08/2008

Microsoft'un dediğine bakılırsa, Windows Vista kullanıcı husumetine rağmen peynir ekmek gibi satıyor. Ama, lisansı satın alınan Vista'ların acaba kaç tanesi gerçekten kullanılıyor? Windows kullanıcıları arasında gerçek zamanlı araştırmalar yürüten Devil Mountain Software'e göre, sadece üçte ikisi.

Kuruluşun düzenlediği bir sosyal ağ sistemine gönüllü olarak veri yollayan 3000 kullanıcı arasında yapılan bir araştırmaya göre, Vista'lı bilgisayar alan kullanıcıların yaklaşık yüzde 35'i, işletim sistemlerini, artık piyasadan çekilen XP'ye düşürmüş. Pek çok kullanıcı, Dell ve HP gibi büyük markaların "Siz o bilgisayarı Vista'lı alın da, gerekirse sürüm düşürürüz," hizmetinden yararlanmış, bir kısmı da kolları sıvayıp kendi işini kendi görmüş.

Microsoft'un "kullanıcının rağbet etmediği sistemi itelemek için rağbet ettiğini zorla elinden almak" politikası, galiba sadece bize değil herkese saçma geliyor.

http://yahoyt.com/h/1938/bit-pazarinda-nur-saganagi[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Haberi aldığın yerde de başlık böyle miydi?

bence değil :D

dediği ile başlık pek uymuyo :D

ama haklı vista yüklüydü yeni aldığım hp bilgisayarda tüm güncelleşltirmelerini yapmama rağmen hata veriyodu devamlı

silmek zorunda kaldım tnc kullanıyorum

Link to comment
Share on other sites

Aslında haberin doğruluk payı var.Şöyle ki:Büyük pc üreticisi şirketler Microsoft ile yaptıkları anlaşma uyarınca sattıkları masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara Vista yükleyerek müteriye satıyorlar.Bu güzel,fakat bilgisayarın yanında Vista DVD si olmuyor.Sadece HDD'de sistem kurtarma için yedeklenmiş bir bölüm oluşturulmuş.Vistanın yedeği orada.Acemi kullanıcı zaten ilk 1 hafta içerisinde Allahın emri çökertiyor sistemi.Arıyor arıyor işletim sisteminin dvd si yok.Allah Allah kutuda mı acaba falan derken tanıdığı bir bilgisayarcıya telefon açınca acı gerçeği öğreniyor.Arkadaşı "Bırak abi Vista falan bir işe yaramaz.XP gibisi yok valla.Getir hallederiz " diyor.Bilgisayar arkadaşa ******ürülüyor ve 35 YTL karşılığında XP yükleniyor.Eve gidiliyor.PC açılıyor.Ohhhhh mis gb XP.Tanıdık bir yüz.Mat ama yine de güzel görüntü.Vista'dan çok eksikleri olsa da ata yadigarı:D)

Bu olay benim başıma gelmedi çünkü çıktığından beri Vista kullanıyorum.Ama bu olayı yaşayan bir arkadaşım var.......

Link to comment
Share on other sites

donenler genelde acemi kullanıcılar çözmiyince vista tüh kaka oluyoo vista dan xp ye donmeyi attan inip eşşeğe binmek olarak değerlendiriyorum.

çok merak ediyorum ne kadardır PC kullanıyosun? eğer performance istiyosan XP, görsellik istiyosan Vista. Bu karşılaştırmanın artık daha fazla uzaması gereksiz bence. vista yı zaten genelde yeni birşey kullanmak için kullananlar ve görselliği düşünenler kullanır.

Forever XP

Link to comment
Share on other sites

donenler genelde acemi kullanıcılar çözmiyince vista tüh kaka oluyoo vista dan xp ye donmeyi attan inip eşşeğe binmek olarak değerlendiriyorum.

arkadşım yeni ve denenmemiş sistem ler her zaman sorun yaratır yani vista yı sen yapmadığına göre herkezin tercihinede karışamaz sın bence ben de iki tane lisans lı vista var fakat tncxp daha hoş hem o bize hitap eden hafif bir sistem vista gibi değil yani

Lisanslı Vista kullanları Xp'ye geri dönüyor.

Yapsaydın daha güzel olurdu .,)

ne biliyim usta o anda böyle bir şey geçti aklımdan şimdi de değiştirmeyeceğim

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...