Jump to content

İntel Core I7 Incelemesi


Zero_1577

Recommended Posts

Nehalem (Core i7) benchmark oturumu

Yeni mimari: Intel, Nehalem işlemcisinde bellek kontrolörü ve önbellek yapısına yeni bir yaklaşım getiriyor.

Core mimarisiyle üretilen Nehalem işlemcisi (Core i7), tasarım özelliğinin getirdiği bir avantaj olarak özellikle yüksek bellek bant genişliği isteyen uygulamalar için ideal bir yapı arzediyor. Ayrıca Intel uzun zamandır kınında sakladığı HyperThreading kılıcını da Nehalem ile çekiyor. Böylece 2 çekirdekli Nehalem ile aynı anda 4 thread, 4 çekirdekli Nehalem'leyse 8 thread çalıştırmak mümkün olacak. Ayrıca Intel Nehalem (Core i7) ile varolan önbellek mimarisini de değiştiriyor. Buna göre işlemcide çekirdek başına 64 KB L1, 256 KB L2 önbellek bulunurken 8 MB'lık paylaşımlı bir L3 önbellek de söz konusu.

Katıldığımız Nehalem (Core i7) benchmark oturumlarında 3.2 GHz'lik 4 çekirdekli bir Nehalem'in aynı saat hızındaki Penryn çekirdekli QX9770'e oyun, video encoding ve rendering gibi yoğun kaynak tüketen uygulamalarda kullanılan uygulamaya bağlı olarak %8 ila %98 arasında üstünlük sağladığını gördük. Kuşkusuz Nehalem'in en ilginç yeniliklerinden biri de bazı çekirdekleri kapatırken çalışan çekirdeklerin saat hızını bir çarpan artırıp hem performans artışı hem de güç tasarrufunu aynı anda sunabilen Turbo özelliği.

http://www.chip.com.tr/konu/Intel-in-IDF-sovu-Nehalem-Core-i7-benchmark-oturumu_8346_4.html[/CODE]

8397-intelcorei7span.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

7 Eylül | Nehalem Anakartlar gelmeye başladı

Henüz Intel Core i7 CPU ortada yoksa da anakartları sökün etmeye başladı bile. Gigabyte'ın GA-X58-DS4 modeli, X58 yongaseti, dahili su soğutma desteği, DDR3 1900/1600/1333/1066/800 desteği, 6 adet bellek yuvası, üç kanal bellek desteği, 4 adet PCI-E slotu (2x PCI-E 16x ya da 4x PCI-E 8x), 2xGbit Ethernet gibi özelliklerle donatılmış.

Intel Core i7 işlemcileri merakla bekliyoruz.

http://www.chip.com.tr/konu/Donanim-gunlugu-7-Eylul-Nehalem-Anakartlar-gelmeye-basladi_9239_2.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...