Jump to content

Biz Böyle Giderse Internette Kullanamıycaz


Zero_1577

Recommended Posts

Cisco'dan afallatan miktarlar Ağ teknolojileri firması Cisco'nun yakın gelecekte internet kullanımı hakkında yaptığı tahminler öyle sayılardan bahsediyor ki, akıl almasında sorunlar yaşanıyor.

20/08/2008

Cisco'dan afallatan miktarlar | Ağ teknolojileri firması Cisco'nun yakın gelecekte internet kullanımı hakkında yaptığı tahminler öyle sayılardan bahsediyor ki, akıl almasında sorunlar yaşanıyor.

Ağ teknolojileri firması Cisco'nun önümüzdeki 4 yıl için internet kullanımı hakkında yaptığı tahminler parmak ısırtmak, dudak uçuklatmak gibi bilimum

hayret tepkilerini verdiriyor. Firmanın geçtiğimiz günlerde yayımladığı Visual Networking Index (VNI – Görsel Ağ Endeksi) raporunda belirtilen tahminlere göre küresel internet trafiği yılda ortalama yüzde 46 artarak 2012 yılında hemen hemen yarım Zettabyte’a (522 Exabyte, ki bir Exabyte bir milyar Gigabyte'a eşit) ulaşacak. Bu artışta temel rolü ise video, Web 2.0 teknolojilerini kullanan sosyal ağlar ve birlikte çalışma uygulamaları üstlenecek. IP (Internet Protocol) trafiği neredeyse her iki yılda bir ikiye katlanacak. İş dünyası tarafından oluşturulan internet trafiği ise 2007-2012 yılları arasında yılda ortalama yüzde 35 artacak.

Cisco VNI'nın bir kısım diğer diğer öngörüleri ise şöyle:

• 2012 yılında global IP trafiği aylık 44 exabyte’a ulaşacak. Bu da 2007’nin aylık 7 exabyte’dan daha düşük trafiği ile karşılaştırıldığında oldukça yüksek bir artış oranına karşılık geliyor.

• 2002’deki global IP trafiğinin 5 exabyte olduğu düşünülürse sadece 10 yılda global IP trafiği 100 kat artmış olacak.

• Aralık 2011 ile Aralık 2012 arasındaki trafik artışı ise 11 exabyte’tan fazla olacak. Bu tek yıldaki artış, 2000’den bugüne gerçekleşen artıştan yüksek.

• 2008-2012 yılları arasındaki mobil veri trafiği artışı ise her yıl kendini ikiye katlayacak.

http://yahoyt.com/h/1925/cisco-dan-afallatan-miktarlar[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...