Jump to content

Amd'den Intel'e Tarİhi Gol!


akMurat

Recommended Posts

20080819200754.jpg

Evladiyelik Athlon'un şovu

19 Ağustos 2008, 20:10

http://www.chip.com.tr/konu/Evladiyelik-Athlon-Atom-u-dagitti_8311.html[/CODE]

[size=3]Evladiyelik Athlon Atom'u dağıttı![/size]

AMD zor günler geçirse de, teknolojisi halen adından söz ettirmeyi başarıyor. İşte ilginç bir test!

Evladiyelik Athlon Atom'u dağıttı!

Athlon 64 2000+: Eski teknoloji yeniyi alt etti...

Şu sıralar gündemden düşmeyen Intel Atom, geçmişten gelen bir rakip tarafından alaşağı edildi: Athlon 64 2000+. Her ne kadar elma ile armutu kıyaslama gibi görünse de, Tom's Hardware tarafından yapılan testte 1GHz'e düşürülen Athlon 64 2000, karşısına çıkan 1.6GHz'de çalışan Atom 230'u performans alanında geride bırakıyor. Üstelik Atom'un öne çıkan özelliği olarak kabul edilen düşük güç tüketiminde bile eski dost daha başarılı oluyor...

1 GHz'de çalışmak için sadece 0.90 volta ihtiyaç duyan Athlon 64 2000+, harcadığı 8 Watt güç ile son zamanların gözde mobil işlemcisi Atom'u ekonomi, performans ve sessizlik alanında deyim yerindeyse "öldürüyor". Tom's Hardware laboratuarlarında gerçekleştirilen testlerde ispatlanan bu olgu ilk olarak 2003 yılında piyasaya sürülmüş bir mimarinin güncelliğini göstermesi açısından hayli şaşırtıcı.

Link to comment
Share on other sites

Atom islemcisinin ne olduguna dair en ufak fikriniz varmi?

Bunu asıl haber kaynağı chip'e sormanız gerekiyor heralde, haberde tam olarak belirtilmemiş heralde ama mobil cihazlar için tasarlanan bir işlemci onduğu anlaşılbiliyor.

Sorunuzun amacını çözemiyoruz, burda tarihi golün sebebinin düşük güç tüketmesi gereken yeni nesil bir intel işlemcinin beş senelik bir normal amd işlemciye madara olduğunu anlamadınız heralde?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Madaralık bi durum yok ortada, sen yorum yapacaksan habere yapsana, ben mi yazdım haberi, benle bir alıp veremediğin varsa geveleme doğru düzgün söyle.

Ne demek atom'un ne olduğu hakkında bi fikriniz varmı¿ Tabiki var, okumadan haber paylaşmıyoruz... Neyse ben ağzımı açmayayım, sen bi gözlük al.

Link to comment
Share on other sites

yukarida yorum yapmissin amd inteli madara etti diye. bende elma ile armutu karsilastirarak sen ve haberi yapanlar senin yorumunla "madara" olmus. halen atom islemci yapisi hakkinda haberin yok inatla devam ettiriyorsun.

Link to comment
Share on other sites

Yani dünyanın bir numaralı donanım test sitesi Tom's Hardware ve dünyanın bir numaralı donanım magazini chip elma ile armutu karşılaştırdığının farkında değil, bir tek siz farkındasınız¿ Yorum yapmadan önce haberi doğru düzgün okusak nasıl olur acaba :pardon:

Edit: Haber gibi madara lafıda bana ait değil tabiki, sadece ana başıktaki tarihi gol tabiri bana ait.

Link to comment
Share on other sites

20 kat daha fazla elektrik tüketmesi 20 kat daha fazla fan sesi demek :p

İntel'in nesi kaliteliymiş¿ AMD şuanda özellikle anakart/chipset teknolojisi konusunda intel'den daha üstün durumda, örneğin ncq desteği için intelde birsürü ayar yapmak gerekirken AMD'de hiçbir ayar gerekmiyor, şuan piyasadaki en iyi onboard vga seçeneğininde AMD'nin hd3200'ü olduğuda belirteyim.

AMD 12 çekirdekli yeni server işlemcisine İSTANBUL adını veriyor :)

Intel'in Avrupa büroları denetleniyor>

Please register to see this content.
Hala güvenmek isteyen varmı :p

AMD_logo_gb-uk.gif:p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...