Jump to content

Windows Xp Satışı Sona Erdi


excellence

Recommended Posts

windows-logo-readerszone.jpg

Microsoft, Windows XP işletim sisteminin perakende satışını durdurdu.

Microsoft, stokların tükenmesinin ardından perakende olarak Windows XP satmayacak ancak üretici firmalarla yapılan anlaşma doğrultusunda 2010 yılına kadar henüz Windows Vista işletim sistemi ile çalışmayan bazı dizüstü bilgisayarlar XP işletim sistemi yüklü olarak kullanıcıya gelecek.

Yakın zamanda Windows XP için çıkarılan Service Pack 3 sürümü, bu desteğin süreceğinin göstergesi olmakla birlikte, yine Windows XP için Nisan 2014 tarihine kadar güvenlik ve diğer önemli güncellemeleri sunmaya devam edilecek.

Windows XP'ye teknik destek ya da güncelleme hizmetlerinin sunulması, mevcut XP kullanıcılarını 2014 yılına kadar potansiyel siber saldırılardan koruyacak.

Öte yandan teknik desteği durdurulan önceki sürümlerden Windows 98 ve Windows ME halen bazı bilgisayarda kurulu bulunuyor. Bu işletim sisteminin kullanıcıları, yazılımlarının güvenlik yamaları çıkarılmadığı için çeşitli tehlikelerle karşı karşıya bulunuyor. Microsoft, söz konusu kullanıcıların zarar görmemeleri için Microsoft'un en son işletim sistemi Windows Vista'ya geçilmesini öneriyor.

TeknoPortal

Link to comment
Share on other sites

geçenlerde vistaya bir haftalık dayanabildim tekrar kaldırmak zorunda kaldım aslında sp1 sonrası daha bir gelişme var ama hala isteklerime cevap vermediği için xp ye devam sonuna kadar ne zaman xp son bulursa o zaman merhaba vista diyeceğim sanırım

Link to comment
Share on other sites

Bence sp3 lü de olsa XP fazla güvenli değil.Tüm güncellemelerin bulunması bile işe yaramıyor.Tabi ayrıca antivirüs de var.Ona rağmen XP her an hasar görebiliyor.Amaaaaa

Vista öylemi Sahibinden tam destek görüyor.Antivirüs olmasada zarar görmüyor.Ben bizzat bunlara şahit oldum.Adam vistayla antivirüs olmadan günlerce internette dolaşmış.İnceledim Tertemiz...Ufak tefek şeyler varsa da Temp dosyalarını temizlediğinizde alın size ilk günkü gibi Vista..Biz XP ile boğuşup duralım.Elimizden bir şey gelmiyor.Upgrade yapmak için Bütçemizden para ayırmamız gerekiyor.Zaten istenen şey de bu...Pamuk Eller Cebe :D

Link to comment
Share on other sites

Cümleye bak: "Öte yandan teknik desteği durdurulan önceki sürümlerden Windows 98 ve Windows ME halen bazı bilgisayarda kurulu bulunuyor. Microsoft, söz konusu kullanıcıların zarar görmemeleri için Microsoft'un en son işletim sistemi Windows Vista'ya geçilmesini öneriyor."

Adamda vista kurabileck donanımda bilgisayar olsa neden 98 veya me kullansın ki.

Ayrıca adamlar tekellik avantajını kullanıyor, satılamaayan Vista nın zorla sattırılarak zarar ettirmemiş gibi göstermek istiyorlar. Ama kendilerini kandırmaktan başka bişey değil.

Link to comment
Share on other sites

uzun zamandır vista 64 kullanıyorum gayette memnunum... xp artık sarmıyor... :clapping:

64 vista ile ilgili benim çok sıkıntım oldu.

Başlangıçta driver sorunlarım oldu, çoğunu hallettim. (sadece fly webcam kaldı)

Ayrıca istediğin bütün programları bulabiliyor musun?

Bir de karmaşa oluyor, "program files" ve "program files(x86)" adında 2 tane klasör bulunuyor falan derken 64 bit vista kullanmak konforsuz.

Link to comment
Share on other sites

vista kullanılmaz.98 ondan daha iyidir. kaldıki vista yı neredeyse zor kullanarak satacaklar millete.xp satışları durmuş muş.dursunn alla alla.vista kullananlara üzülüyorum : ) gereksiz grafik gereksiz ram harcaması gereksiz kaç GB yer kaplaması boşş boşşş....özgürlük için PARDUS

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...