Jump to content

Sağlam Yardım Lazım...p4 2.8 512/533 Ve Ecs P4vxas


digerrrr

Recommended Posts

ECS P4VXASD2 V 1.1 anakartım var. Sitesinde bu kart için P4 2.8 512 KB/533 Mhz (Northwood) işlemciye kadar destek verdiği görülüyor..Ama bu işlemciyi taktığımda gördüğüm şey, daha bilgisayar açılırken, anakartın, işlemcinin inatla 2.1 Ghz olduğunu söylemesi oldu..Bios ayarı gereklidir belki dedim, CPU ayaralrına girdiğimde frekans kısmının "locked" olduğunu gördüm. kart otomatik tanıdığı için bu ayarları kilitlemiş. oysa önceki celeron 1.7 işlemcimde bunlar ayarlanabiliyordu. işin tuhafı windows ve cpu-z programı işlemciyi 2.8 Ghz diyor ama clock frekansını 2.1 Ghz gösteriyor!

şimdi ben işlemcimi 2.8 hızında mı kullanıyorum, yoksa kapasitesinin altında olarak 2.1 Ghz olarak mı?

bana yardımcı olabilecek bi "babayiğit" var mı arkadaşlar? :)

şimdiden teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

Merhaba

Yaşadığın problem aslında çok sık olmasada görülen birşey burada iki nokta var Everest adlı program var bunu yükle orada gerçek işlemcini ne olarak görüyorsun yada Bilgisayarım Sağ Tuş ile nasıl bir işlemci cıkıyor karşına ..

Baktın her iki seçenekte 2.8 gözüküyorsa o zaman bios ayarlarından bunu düzeltmen gerekebilir ellede düzeltme işlemini gerçekleştiremiyorsan . Bios un yeniden kuracaksın yine problem düzelmiyorsa Bios un internet üzerinden güncellemesini yapacaksın sorun düzelecektir..

NOT: Bios güncellenirken yada yüklenirken kesinlinkle bilgisayarda elektrik kesilmesi olmaması gerekli eğer bios güncelleme sırasında bilgisayarın elektirği bir şekilde kesilirse Anakart ın çözümü yok at gitsin olayı olur

;)

Kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

Kaç mhz de çalıştığı çok fazla önemli değil, mhz ile hız hesaplamayı amd bırakalı 20 sene oldu nerdeyse, intelde beş senedir falan model sistemine geçti. Kısacası işlemcinin desteklediği komutlar ve cache normal çalışıyor, yani sorun yok.

Link to comment
Share on other sites

bütün programlar işlemciyi 2.8 görüyor..ama 2.1 olarak çalışıyor diyor...yani anakart FSB yi 100 Mhz de kilitlediği için, işlemci kapasitesi olan 2.8 GHz e çıkamıyor...ECS sitesinden upgrade yaptım ki zaten 2 tane bios upgrade vardı topu topu, aynen devam ediyor...elle jumper ayarıyla 133 Mhz ayarı yaptığımda ise, bilgisayar açılmıyor bile..hatta ses bile çıkarmıyor, sadece sessizce öyle kalıyor..

nedir bu şansım yau..artık napacağımı şaşırdım..

bu arada üretici firmalara: madem bi kart o işlemciyi desteklemiyor, neden destekliyor diyorsunuz kardeşim !! herkes bu kadar uğraşamaz ki!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...