Jump to content

N-lite Ve Kısıtlı Kullanıcı Sorunu


Recommended Posts

Herkese merhabalar,

Çok aradım, sadece tnctr'de değil, her yerde. Ama sanki sadece bende var bu sorun:

N-lite kullanarak katılımsız bir XP yaptım. Programlar, temalar, sesler, arkaplan resimleri ekledim, güzel de oldu bence... Ancak, şöyle bir sorunla karşılaştım:

Kaynak dosyalarım masaüstünde XPCD isminde bir klasörün içinde. n-lite ile bu kaynaktan katılımsız oluşturup doğrudan CD'ye yazıyorum. Tabii katılımsız oluştururken n-lite'nin ilgili yaprağında yeni kullanıcı oluşturuyorum (Administrator ve guest hesapları haricinde), onu aktif yapıyorum, açılışta da otomatik olarak yeni oluşturduğum kullanıcı gelecek şekilde ayarlarımı yapıyorum. CD'ye yazma işlemi bitince Diğer bilgisayarımda kuruluma başlıyorum. Kurulum devam ederken, kaynak dosyalarımın olduğu bilgisayarımda n-lite'ı yeniden başlatıyorum ve yeni bir tema ile ve yeni bir kullanıcı adı ile (Tabii yeni kullanıcı oluşturabilmek için katılımsız kurulum yapmaya çalıştığımda, eskisinin üzerine yazacağına dair bir mesaj veriyer) yeni bir CD daha yazıyorum. İlk yazdığım CD'de Administrator haricinde Administrator yetkileri vererek oluşturduğum kullanıcı kurulumdan sonra nedense sınırlı kullanıcı oluyor. İkinci CD'de ise, winnt.sif dosyası değiştiği halde, ilk CD'deki kullanıcı da kullanıcı hesapları arasında bulunuyor. Ve nedense her ikisi de sınırlı kullanıcı...

Öğrenmek istediğim şunlar:

1-n-lite'ın kullanıcı hesaplarının ayarlandığı bölümünde Administrator ve Guest hesapları dışında bir hesap oluştururken o hesaba yönetici yetkilerini vermeme rağmen, kurulumdan sonra bu hesabın sınırlı olmasının nedeni ne olabilir?

2-ikinci bir çalışmada winnt.sif dosyası değişmiş olmasına rağmen, daha önceki çalışmada kullandığım isim neden kullanıcı hesaplarında yer alıyor? n-lite'ın katılımsız kurulum seçeneğinde yaptığımız değişiklikler winnt.sif dosyası dışında system32 içinde başka hangi dosyaları etkiliyor (Kullanıcı ile ilgili olanı hangisi)? Eski kullanıcı isimlerini nasıl kaldırabilirim?

ilginize Şimdiden teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...