Jump to content

İnternetim Kullanılıyor Mu?


phoenixguard

Recommended Posts

Temmuz ayında bütün gün bilgisayar başındaydım.Bu açıdan kotayı aştığımı düşünüyorum ki 2 PC de 24 saat açıktı bu yüzden 7 GB gibi bir download bana göre az bile oldu.Bende kotayı artık aşacağımı farkederek limitsiz ADSL'ye geçtim.Temmuzun ortalarında TTnet şifremi değiştirmiştim.Bugün 1 ağustos sabah 8de PC açtım.2 PC de kapalıydı.ADSL kota dökümüne baktım en son döküm saati akşam 1:30da alınmış ve saat 1:30da 100 MB download gözüküyor.PCler açık olsa Virüs programıdır,windows updatedir diyeceğim fakat modem bile kapalıydı.Bu nasıl olur.PC lerden birinin virüs programı Nod32 diğeri Avast ve hiç virüste bulamıyorum.Şifreyide yakın zamanda değiştirdim.Yardım lütfen...

Link to comment
Share on other sites

Senin şifren ile başka bir hat üzerinden girilmesi mümkün değil ttnet in kota ölçmelerinde böyle saçmalıklar olabiliyor zaten sınırsızdaymışsın kota derdin yok kafana takmanada gerek yok dediğim gibi senin şifren ile başka bir hattan girmek mümkün değildir eğer wireless kullanıyorsan şifreyi değiştir.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Arkadaşlar, eminim bu diyeceğim birçok forumda olduça tartışıldığı bigi burada da tartışılacaktır...

Fakat şimdiden söylemek isterimki lütfen uzatmayınız .... :)

Bildiğiniz gibi bir/birkaç sokağın telefon (ve tabii internet) hatları bir kutuda toplanır. Başkasının ADSL şifresi ancak ve ancak AYNI KUTUYU PAYLAŞIYORSANIZ kullanılabilir.

Örn. bir alt katınız, karşı komşunuz karşı apartman v.s. ...

Notlar:

- Aynı anda bir ADSL şifresi kullanılamaz. Bir taraf kullanırken diğer taraf kullanamaz.

- İllegaldir. TTnet'in tespiti halinde işlem yapılacağını unutmayın!

- Kullanımında (bir çok kişinin savunduğunun aksine) sizin kotanız harcanmaz, kullandığınız kullanıcının kotası harcanır

- İnternet hızı download'larda genellikle 15-20 kb/san düşebilir (yani 100kb/san. dosya download ediyorsanız 80 kb/san. düşer...)

Bunun hakkında birçok kaynaktan yararlandım ve şu sonuca vardım.

Adsl şifrenizi (özellikle yakınlarınızda oturanlara) vermeyin!!

Şifrenizin bilinme ve değiştirilme ihtimaline karşın her zaman elinizde internet faturası bulunsun!! Unutmayınızki adsl şifreniz yanlış olursa ttnet sizi bir sayfaya yönlendirecek, faturanızdaki 18 ile başlayan numarayı isteyecek ve yeni bir şifre yazmanızı isteyecek!!

Konuyu dağıttığımdan şüphelenip şunu yazmakta fayda görüyorum :

Hot_Jazz'ın dediği gibi ttnet ölçümlerinde hata olabiliyor. Kota sorgulama sayfasında 15 gb göründüğü halde (1 mbps / 4 gb kullanıcısıyım. bu olayda internet kotamı 5 gb geçmiştim) 9 gb kullandığımın faturasını ödedim.

İnternette gezinirken gördüğün her yazı, resim, video, ses faturana download olarak yansır. İnternette gezinmişsen bu olabilir, fakat bilgisayarın hatta modemin kapalı olduğunu söylüyorsun. Yine Hot_Jazz'ın söylediği gibi wireless modem kullanıyorsan modemine şifre koyabilirsin (modemlerin default şifreleri vardır, internette bulunurlar!!!)

Hatta kendi sitesine baktığımda kotayı geçmemiş gözüküyorum 3.7 gb lerde. Fatura geliyor 250 mb kota aşım miktarı yazıyor. TT net bu.

TTnet kota sayfasını

- eğer hep bağlıysan 12 saatte bir

- bağlantıyı kestikten sonra 4 saatte günceller

neden bilmiyorum, ttnetin kota sayfasını 3 günde güncellediğine gördüm, dikkat etmek lazım.

Bazı programlar var, internete girdiğinde ne kadar veri alıp verdiğini saniye saniye hesabını tutuyor. Bunlar daha güvenilir bence.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...