Jump to content

Güngören'de Patlama


tenekecezve

Recommended Posts

Güngören'de patlama

Güngören'de ardarda 2 ayrı patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 13 kişinin öldüğü, 70'e yakın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Patlamaların ardından bölge adeta savaş alanına dönerken, ölü ve çok sayıda yaralıların olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, ilk patlama 21.30 sıralarında Güngören Belediyesi civarında meydana geldi. İlk patlamanın ardından kısa bir süre sonra bu kez Güngören Menderes Caddesi ile Tevfik Fikret Caddesi'nin kesiştiği noktada bilinmeyen bir nedenle bir patlama daha meydana geldi.

Her 2 patlamada ölen ve çok sayıda yaralı var. Yaralılar, Bakırköy Devlet ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Öte yandan yaralıların çok olması nedeniyle Bakırköy Devlet Hastanesi acil servisinin dolduğu öğrenildi.

Güngören'de meydana gelen patlamayla ilgili İstanbul Valisi Muammer Güler terör saldırısı meydana geldiğini ve 13 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Eylemin PKK tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Bölgede emniyet yetkilileri yeni şüpheli paket ihbarı aldıkları gerekçesiyle bölgeyi boşaltmaya çalışıyor.

Bölgeye sürekli ambulans sevkiyatı yapılıyor. Bölgede 50 dolayında işyeri ve evin camlarının kırıldığı belirtiliyor.

Patlamanın birinin telefon külübesi yakınında meydana geldiği belirtiliyor.

Emniyet yetkilileri patlamanın bombadan kaynaklandığını belirtiyor.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'deki iki ayrı patlamada şu ana kadar 13 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 70 kişinin de yaralandığını söyledi.

Vali Güler ilk patlama sonrasında olay yerine gidenler olduğunu bu patlamdan sonra ikinci patlamanın meydana geldiğini belirterek ellerindeki görüntülerle olayı çözeceklerini söyledi. Güler, canlı bomba olmadığını çöp kovasına konan bombanın patlaması sonucu olayın gerçekleştiğini açıkladı.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar hepimiz acıyı paylaşıyoruz ama sakin olalım. Ağzımızdan çıkanlara dikkat edelim. Forum kurallarını unutmayalım...

Son gelişmeler

3. Bomba ihbarı gelmiş.

Ölü sayısı 14 yaralı sayısı da 140 a yükseldi...

Mecidiyeköyda da Metallica Konseri var Allah Korusun...

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar ilk önce mesaj yazarken bilinçli olalım vatan hainleri yine iş başında ama artık bu saldırıları kim yapıyor ben çözebilmiş değilim devlet hükümet asker artık kim iyi kim kötü çözebilmiş değilim şu son 1 ay içinde ölen masum vatandaşlarımız için allahtan rahmet diliyorum olan yine masumlara oldu.

Link to comment
Share on other sites

Bazı ölü ve yaralıların isimleri belli oldu

Güngören'de meydana gelen patlamalardan sonra Özel Kolon Hastanesi'nde yaklaşık 30 kişinin yaralı olarak getirildiği, 3 kişinin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

Bakırköy Devlet Hastanesi'nde ise 23 yaralının bulunduğu belirtildi. Buradaki yaralılardan bir çoğunun durumunun ağır olduğu ifade edildi. Bakırköy Devlet Hastanesi'ndeki ölü ve yaralıların isimleri şöyle; Başaran Üstüner, Sabiha Karınca, Ahmet Karınca, Sabriye Karınca, Sadık Kılıç, Remzi Tanrıkulu, Buse Hazarlı, Tahir Yardım, Himmet Ali Erinç, Bekir Demir, Erdal Çelebi, Süleyman Çam, Selma Koska, Aydın Aygün, Nurten Süpürgeci, Neriman Güner, Dilek Karaman, Uğur Kılıçarslan, Gülsüm Gazi, Rahime Güzelgil, Fadime Başgen (Hayatını kaybetti).

Hayatını kaybedenlerden 7'sinin cesedi Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Buradaki cesetlerden 2'sinin ismi henüz belirlenemedi.

Edinilen bilgiye göre Adli Tıp Kurumu'nda hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle; Yavuz Öztürk, Servet Asan, Halit Öge, Abdullah Güler, Alim Makaracı ile kimliği henüz tespit edilemeyen biri 17 diğeri 60 yaşında olduğu tahmin edilen 2 erkek şahıs.

Öte yandan, İstanbul Tıp Fakültesi'ne kaldırılan yaralılardan Aleyna Çelik isimli 4 yaşındaki çocuk ile Murat Ağca isimli 13 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Link to comment
Share on other sites

Yorum yapmam için sakinleşmem gerekecek! Şimdilik tek söyleyebileceğim: Allah rahmet eylesin hepsine... :ball:

Link to comment
Share on other sites

Ne zaman biraz toparlansa Türkiye anında bi eylemle gölgeliyolar.. Allah Cezalarını versin onların..

Sıkmayın canınızı Türk Milleti çok iyi biliyor o gölgelerden Sıyrılmasını bizi silahla gelen kimse Yıldıramaz,orda ölenlerde şehit artık benim gözümde ve bizim şihitlerimiz bizi herzamankinden daha çok bağlar birbirimize,Kurtuluş Savanşında bizi köşeye sıkıştırdığını zannedenlere neolduğunu tarih altın harflerle kazıdı hafızasına.Şimdi pkk zannediyormuki MEHMETÇİK SINIRDA RAHAT UYUYOR,MEHMETÇİĞİN KANI YERİNDE RAHAT DURUYOR:MEHMETÇİKLERİMİZ ASLAN GİBİLER ŞİMDİ TEK HAMLEYLE KOCA DAĞI DEVİRECEK KADAR GÜÇLÜLER ONLAR ŞİMDİ...

Link to comment
Share on other sites

İstanbul'da tanıdığım bir polis abi var. Bomba imhada. Adam diyor ki: Haberlere çıkmadığına bakma, her 2-3 günde bir bomba imha ediyoruz.

Allah rahmet eylesin.

Teröre Lanet OLSUN!

Arkadaşlar bu arada, 150 kadar yaralı vatandaşımız var. Onlar için gerekli kanlar Kızılay tarafından tedarik edildi. Bu vesile ile, kan bağışında bulunmayan arkadaşlarımıza hatırlatmış olayım. Lütfen kan bağışımızı yapalım. Hem kendi vücudumuz için, hem diğer ihtiyaç sahipleri için hayırlı olacaktır.

Link to comment
Share on other sites

İstanbul Güngören'de Güven Mahallesi Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazı'nda belediye binasına yakın iki ayrı noktada ard arda iki ayrı patlama meydana geldi.

Resmi açıklamalara göre İlk patlama bir çöp tenekesinde, ikinci patlama cadde üzerinde yine bir başka çöp tenekesinde birinci patlamadan yaklaşık 10 dakika sonra meydana geldi.

Saldırıda RDX plastik patlayıcı kullanılmış

RDX patlayıcı Ankara Ulus'ta Anafartalar İş Merkezi önünde 22 Mayıs 2007'de gerçekleştirilen saldırıda kullanılmıştı. Anafartalar saldırısında 7 kişi ölmüş, 60'dan fazla kişi yaralanmıştı.

Son rakamlara göre 17 kişinin ölüdüğü 7'si ağır 154 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

:ball: :ball:

Link to comment
Share on other sites

evime yaklaşık 200m mesafede oldugu için 1.patlamayı duyunca giyinip ne olduguna bakmak istedim ben giyinene kadar daha şiddetli olan 2.patlama oldu ben dışarı çıktıgımda herkes bir tarafa panik halinde koşuşturuyordu.

koşan birisi 3. patlamada olacakmış olay yerine fazla yaklaşmayın deyince eve tekrar geri döndüm.

ölenlere ALLAH rahmet eylesin.tüm Türkiyenin başı sagolsun.yaralılara ALLAH şifalar versin.

Link to comment
Share on other sites

Allah ölenlerin ve yaralananların yakınlarına sabır versın sakın olup sakınce dusunmelıyız bu tur olayların neden ve kımler tarafından uygulandığını... son 1 aydır yaşanan olaylar ve gelişmeler ile alakası olduğunu düşünüyorum siyasetçisinden askeriyesine emniyet güçlerinin içine sızmış olan hainler bir an önce bulunup temizlenmeliler eğer bunlar yapılmazssa genç cumhuriyetimiz osmanlı çöküş tarihine dönüşüverecek...

aman allah korusun :ball:

Link to comment
Share on other sites

admin kardeş bari bu sefer bu konuyo seerbest bırak.pkk denen itler gebersin.yetti artık.

1 2 ay önce yaptıkları sınır ötesi operasyon neye yaradı bence hiç bir şeye yaramadı.150 200 terörist vurmakla bitmez iş.olan yine bizim kardeşlerimize oldu şehit oldular.şehit olmak kötü mü hayır.keşke bende şehit olabilsem ama gencecik kardeşlerimiz orda can vermesi adama koyuyor.

sen oraya yağdırdığın parayla memleketindeki kişilerin karnını doyursan birilerine yardım etsen.kardeşlerimize bu yaşta en iyi şekilde eğitsen.terörizim yavaş yavaş eriyecek.bunu sadec Türkiye yaparsa tabi yine işe yaramaz.komşu ülkelerinde yapması gerek.

Lafı fazla uzatmanın gereği yok.

Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Link to comment
Share on other sites

kim yaptısı mı var kim yaptıysa teröristtir. canidir. sadisttir...

Allah yapanların ve yaptıranların cezasını verecektir.... Bu gibi masumların katledildiği olayların içinde tırnağı dahi olan suçludur, cezasını çekmelidir...

Link to comment
Share on other sites

nasıl insanlar bunlar. nasıl duygular içersinde bunları yapabiliyorlar. aklım almıyor bunları benim. allah bunları cezasız bırakmayacaktır.

ne diyecegimi bilemiyorum. allah ölenlere rahmet eylesin, yakınlarına baş saglıgı.

Link to comment
Share on other sites

masum insanlarin ne sucu var :clapping: bizde orada olabilirdik bu bombayi koyanin esi cocuguda orada olablirdi bu nasil zihniyettir :)

onların çoluğu çocuğu orda olmazdı çünkü bu işi yapan teroristlerin çoğu istanbulda yaşamıyordur.ayrıca yaşasada buna çok dikkat ederler ayrı bir zamana denk getirirler kendi canları tatlıya ama zeka kapasitesi bir hayli yerlerde olan bu kişiler başkalarınında bu acıyı yaşayacağını idrak edemeyecek kadar acizler.

ayrıca bi arkadaşımız ırağın kuzeyine operasyon düzenleyipte neoluyo demiş ne malum bu eylemi yapanların ordan gelmediği?? nerden biliyoruz orda öldürdüğümüz kanına haşere girmiş insansı mahluklarında gelip bu tarz eylemler gerçekleştirmeyeceğini kim bilebilir onların sadece o dağda hüküm sürdüğünü,yine 40a yakın kişiyi öldürmüşüz o dağlarda helal olsun Türk Silahlı Kevvetlerine helal olsun O uçakları kullanan Metmetçiklerimize!!!

mümkün olduğunca hislerimi seviyesizleşmeden aktardım umarım adminlerimiz kızmaz...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...